Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus rajaapäivähoito-oikeutta

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä, jolla se rajaa subjektiivista päivähoito-oikeutta eli ehdotonta oikeutta saada lapselle kokopäiväistä hoitoa.

Päivähoito-oikeus rajataan puolipäiväiseksi silloin, kun toinen vanhemmista hoitaa perheen toista lasta äitiys-, isyys- tai hoitovapaalla tai kotihoidontuella. Subjektiivinen päivähoito-oikeus rajataan puolipäiväiseksi myös vanhemman ollessa työtön.

Varhaiskasvatukseen kohdistuvat leikkaukset huolettavat kansalaisia, mutta hallituksen esityksen mukaan jokaiselle lapselle taataan kuitenkin 20 tunnin laajuinen viikoittainen päivähoito eli varhaiskasvatus. Lapsi saisi varhaiskasvatusta tätä enemmänkin, jos tarvetta on. Tähän saakka vanhempien ei ole ollut tarpeen esittää perusteluja tai syitä kokopäiväisen varhaiskasvatuksen tarpeelle.

Ehdotetun lain mukaan varhaiskasvatus olisi järjestettävä nykyisen laajuisena, jos se on tarpeen lapsen kehityksen tai perheen olosuhteiden takia tai se on muutoin lapsen edun mukaista. Varhaiskasvatusta olisi järjestettävä kokopäiväisesti myös silloin, jos lapsen vanhemmat työskentelevät, opiskelevat tai toimivat yrittäjänä kokopäiväisesti.

Muutokset on tarkoitus saada voimaan elokuussa 2016. Hallitus arvioi säästöiksi noin 24 miljoonaa euroa vuodessa.

Eduskunta alkaa käsitellä lakiesitystä ensi tiistaina. Päiväkotiryhmien koon kasvattamisesta on jo päätetty asetuksella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat