Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset tunteet tiivistetysti kuvina

Kotimaa
 
Ulkoministeriö
Kuva: Ulkoministeriö
Fakta

Emojit ovat kuvasymboleita

 Emojit ovat etenkin sosiaalisessa mediassa ja mobiiliviestinnässä käytettyjä kuvasymboleita. Ne kuvaavat yleensä tunnetiloja.

 Japanista lähtöisin olevat emojit ovat etenkin nuorten suosiossa.

Suomi julkaisee tiettävästi ensimmäisenä maana maailmassa omat maakohtaiset emoji-kuvasymbolinsa.

Ulkoministeriön tuottamat Suomi-emojit kuvaavat suomalaisia tunteita. Luvassa on muun muassa emojieita, joissa esiintyy Nokian klassikkokännykkä, metallimusiikkifani, sauna.

Myös muun muassa suomalaiselle sisulle ja perkeleelle on tulossa omat emojinsa. Osa emojieista kuvaa maailmalla tunnettuja suomalaisia, osa tärkeitä asioita Suomesta.

Maakohtaiset emojit julkaistaan joulukuussa verkossa ulkoministeriön hallinnoiman ThisisFINLAND-maakuvasivuston joulukalenterissa. Joulukalenteri julkaistaan 13 kielellä.

Ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Themanin mukaan Suomi-emojieilla halutaan viestiä, että Suomi on kärkimaa digitaalisuudessa ja sen hyödyntämisessä.

”Tiivis, lyhyt ja ei-verbaalinen tapa kommunikoida henkii hyvin suomalaisuutta. Siksikin sopii hyvin, että olemme ensimmäinen maa, joka tekee maakohtaiset emojit”, Theman sanoo.

”Suomi-emojit tehdään pilke silmäkulmassa, mutta toivottavasti ne avaavat muulle maailmalle erityispiirteidemme lisäksi myös vähän vahvuuksiamme. Niistä aseistariisuva rehellisyys on yksi esimerkki.”

Ulkoministeriö
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat