Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yliopisto tutkii Venäjän hybridisotaa – hankkeen rahoittaa Suomen valtioneuvosto

Kotimaa
 
Pjotr šelomovski
Venäjän helmi–maaliskuussa 2014 tekemää Krimin valtausta pidetään koulukirjaesimerkkinä nykyaikaisesta hybridisodankäynnistä.
Venäjän helmi–maaliskuussa 2014 tekemää Krimin valtausta pidetään koulukirjaesimerkkinä nykyaikaisesta hybridisodankäynnistä. Kuva: Pjotr šelomovski

Venäjän hybridisodankäynti on noussut keskeiseksi huolenaiheeksi Euroopan turvallisuusnäkymissä. Valtioneuvosto on syyskuun alusta lähtien rahoittanut selvitys- ja tutkimusmäärärahoistaan tutkimushanketta, jolla pyritään vastaamaan hybridisodankäynnin tuomiin uhkiin ja ratkomaan niiden tuomia haasteita. Hankkeesta vastaa Helsingin yliopiston alainen Aleksanteri-insituutti.

Syyskuussa käynnistyneessä hankkeessa tuotetaan tietoa Venäjän strategisesta ajattelusta ja hybridisodankäynnin keinoista. Hanke jatkuu elokuun 2016 loppuun asti.

Tavoitteena on tuottaa tietopohja, jonka avulla voidaan tehdä tarpeen vaatiessa nopeita ja tehokkaita vastaliikkeitä hybridivaikuttamiselle, instituutin sivuilla kerrotaan.

Tutkimuksen kerrotaan käsittelevän hybridisodankäynnin määrittelyä erityisesti Venäjän yhteydessä. Tutkimuksessa perehdytään myös Venäjän hybridisodankäynnin keinoihin, strategiseen ajatteluun ja siihen, miten Suomi voi parhaiten vastata hybridiuhkiin.

Instituutin sivujen mukaan tutkimustietoa tuotetaan turvallisuuspoliittisen päätöksenteon tueksi Suomessa ja EU-valtioissa. Tutkimuksen tuloksilla osallistutaan samalla kansainväliseen strategisen tutkimuksen kehittämiseen.

Hankkeessa on tähän mennessä järjestetty työpajoja ja kuultu muun muassa Puolustusvoimien tutkijoita. Sen ensimmäisessä yleisötilaisuudessa perjantaina aiheesta keskustelevat muun muassa Aleksanteri-instituutin tutkijatohtori Hanna Smith sekä edustajat Yhdysvaltojen armeijan korkeakoulusta, brittiläisestä ajatuspajasta Chatham Housesta ja Norjan puolustustutkimusinstituutista. Tilaisuuden ilmoittautumisaika on päättynyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat