Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion pääkuuleminen saatiin päätökseen – syyttäjillä yllättävän vähän kysymyksiä

Kotimaa
 
Kuuntele Aarnion värikäs kertomus rahojen alkuperästä
Kuuntele Aarnion värikäs kertomus rahojen alkuperästä
Jari Aarnio paljasti oikeudessa runsaan käteisen rahan alkuperän. Aarnion mukaan rahat tulivat suomalaiselta miljonääriltä, jonka turvallisuusneuvonantajana hän aloitti 1980-luvulla. Miljonääri oli Aarnion mukaan rikastunut muun muassa paritusbisneksillä.
Fakta

Aarniota syytetään lukuisista rikoksista

 Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota syytetään lukuisista rikoksista. Vakavimmat syytteet koskevat törkeitä huumausainerikoksia ja törkeitä virkarikoksia.

 Oikeudenkäynti jatkuu näillä näkymin ainakin maaliskuulle saakka.

 Aarnio ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion pääkuuleminen on saatu päätökseen Helsingin käräjäoikeudessa. Aarniota kuultiin kahden päivän ajan tiistaina ja keskiviikkona sekä parin tunnin ajan perjantaina.

Perjantain kuulemisessa ei tullut suuria paljastuksia. Ainoa yllättävä seikka oli, etteivät syyttäjät tykittäneet enempää kysymyksiä. Syyttäjät aloittivat kyselyn keskiviikon istunnon loppupuolella, joten he käyttivät kysymyksiinsä pääkuulemisen aikana yhteensä vain pari tuntia.

Pääkuulemisen yllättävin anti tuli keskiviikkona, kun Aarnio paljasti viimein runsaan käteisvarallisuutensa alkuperän. Aarnion mukaan hän oli toiminut turvallisuuskonsulttina muun muassa paritukseen osallistuneelle miljonäärille.

Aarnion mukaan hän oli saanut miljonääriltä palkkioksi 447 000 euroa käteistä vuonna 2002 juuri ennen miljonäärin kuolemaa. Aarnio kertoi myös, ettei voinut edes ajatella maksavansa veroja, koska miljonääri oli halunnut pitää yhteydenpitonsa Aarnioon salassa kaikilta.

Oikedenkäynti jatkuu jälleen tiistaina, jolloin on vuorossa huumausainerikoksista syytetyn United Brotherhood -jengin entisen keulahahmon Keijo Vilhusen kuuleminen.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Kuuntele, kuinka Aarnio kuvaili tynnyrijutun tutkintaa
Kuuntele, kuinka Aarnio kuvaili tynnyrijutun tutkintaa
Jari Aarnio kertoi oikeudessa tiistaina, miksi Helsingin huumepoliisi uskoi syksyllä 2012 keskusrikospoliisin epäilevän väärää miestä hasistynnyreiden salakuljetuksesta. Aarnion mielestä Raine Sievälä ei ollut tynnyrijutussa mukana, vaikka hänet sittemmin tuomittiin siitä. Myös Aarnion mainitsemat Peter-Mikael Fagerholm ja hollantilainen Daniel Van Esveld ovat saaneet tuomion. Aarnion kuvailemana ajankohtana krp:n ja Helsingin huumepoliisin välit olivat kireät, sillä krp yritti selvittää, kuka oli huumeorganisaation huipulla oleva Pasilan mies. Syyttäjien mielestä Pasilan mies on Aarnio itse.
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat