Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Ilta: Näin hallituskriisi on tänään edennyt – ja muut perjantain puheenaiheet

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Juhani Niiranen / HS
Pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Alexander Stubb.
Pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Alexander Stubb. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Näin saat HS Illan käyttöösi

 Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

 Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

 HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

 Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

Suomen hallitus ajautui eilen torstaina kriisiin, kun se ei päässyt sopuun sosiaali- ja terveysuudistuksen mallista.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini arveli aamulla HSTV:n Politiikan kulmapöydän haastattelussa, että hallituksen hajoaminen on mahdollista.

Kompromissien hakemista jatkettiin aamupäivällä kymmenen aikoihin, mutta ratkaisuja ei saatu aikaan.

”Ei tällaiseen asiaan voi hallitus todellakaan kaatua”, sanoi kokoomuskonkari Ben Zyskowicz.

HS:n tietojen mukaan keskusta on varautunut kokoomuksen lähtöön hallituksesta suunnitelmalla, jossa kristilliset ja rkp tulisivat hallitukseen.

Alkuiltapäivällä kristilliset ja Rkp eivät suostuneet kommentoimaan asiaa. Oppositiopuolueet vihreät, vasemmistoliitto ja sosiaalidemokraatit sen sijaan ilmoittivat lähtevänsä uuteen hallitukseen vain uusien vaalien jälkeen.

HS:n päivällä haastattelemista kansalaisista juuri kukaan ei pitänyt sote-alueiden määrää hallituskriisin arvoisena kiistana, mutta iltapäivällä eduskunnan täysistuntoon saapunut pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi, että ratkaisu on saatava aikaan tänään perjantaina.

”Mutta tällä hetkellä näyttää aika huonolta.”

Vielä ei ole selvillä, mikä on lopputulos: Nykyhallituksen jatko vai uuden hallituksen muodostaminen? Vai peräti uudet eduskuntavaalit?

Näistä kolmesta vaihtoehdosta päättää pääministeri Sipilä.

HS Illassa lisäksi uutinen Helsingin Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen edustalla aseen esiin ottaneesta miehestä, jota poliisi epäilee törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Jari Aarnion pääkuuleminen Helsingin käräjäoikeudessa päättyi tänään. Päivän hämmästys oli se, että syyttäjilla ei ollut hirveästi kysyttävää Aarniolta.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat julkaistiin. Yllättäen moni lukijoiden ja kriitikoiden ennakkosuosikki ei päätynyt ehdokaslistalle. Rannalle jäivät esimerkiksi Sofi Oksasen Norma ja Katja Ketun Yöperhonen.

Ehdolla ovat Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat (Gummerus), Kari Hotakaisen Henkireikä (Siltala), Pertti Lassilan Armain aika (Teos), Laura Lindstedtin Oneiron. Fantasia kuoleman jälkeisistä sekunneista (Teos), Markku Pääskysen Sielut (Tammi) ja Panu Rajalan Intoilija (WSOY).

Mukana HS Illassa ovat myös Maailman kuvat -kooste, sarjakuvat ja sudoku.

Kansalaiset ihmettelevät rajua valtataistelua
Kansalaiset ihmettelevät rajua valtataistelua
Useimmat kadunmiehet ja -naiset eivät pidä sote-alueiden määrää niin tärkeänä, että sen takia pitäisi hallitus hajottaa. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen / HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat