Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljoonapotti EU-rahaa it-alan työttömyyteen

Kotimaa
 

Euroopan komissio lupailee Suomelle 2,6 miljoonaa euroa käytettäväksi siihen, että ohjelmointialalta hiljattain työttömiksi jääneille noin 1 200 työntekijälle löytyisi uusi työpaikka.

Raha tulisi Euroopan globalisaatiorahastosta. Suomi haki sitä itse.

Taustalla oli se, että noin seitsemästäkymmenestä ohjelmointialalla toimivasta yrityksestä oli vähennetty 1 600 työpiakkaa, jotka siirtyivät pääosin EU:n ulkopuolelle.

Ehdotukselle on vielä saatava hyväksyntä Euroopan parlamentissa ja EU:n ministerineuvostossa. Työllisyysasioista vastaava komissaari Marianne Thyssen sanoo, että globalisaatio on vaikuttanut pahoin Suomen ohjelmistoteollisuuteen.

”Olen vakuuttunut siitä, että globalisaatiorahaston tuella on suuri merkitys, kun heitä autetaan palaamaan työmarkkinoille. Tälle alalle ominainen jatkuva innovointi edellyttää myös jatkuvaa koulutusta”, hän sanoo komission tiedotteessa.

Rahalla saatava apu olisi muun muassa uraohjausta ja yksilöllistä opastusta, työllistymis- ja yrityspalveluja, työnhakukoulutusta, yrittäjyyteen ohjaamista, starttirahoja ja palkkauskannustimia.

Komissio nimeää taustalla vaikuttaneista tapahtumista Nokian ja Microsoftin päätökset siirtää toimintoja ulkomaille sekä tuotannon ja kehitystyön lopettamiset. Nämä asiat ovat vaikuttaneet koko maan ohjelmistoteollisuuteen. Moni pieni yritys on kärsinyt, kun tilaukset ovat loppuneet.

Vähennykset ovat tuntuneet varsinkin Oulussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Uudellamaalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat