Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täysosuma Stubbille

Kotimaa
 
Jaana Savolainen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n talouden ja politiikan toimittaja.

Vanha totuushan on, että tärkeimpiä päätöksiä ei tehdä julkisuuden valokeilassa. Kun julkisuudessa vouhkataan jostakin asiasta, samaan aikaan toisaalla tehdään jotakin suurempaa.

Hallitus ajautui kriisiin, kun sen piti päättää sote-alueiden määrästä. Aika moni politiikan konkari ihmetteli, miten ihmeessä hallitus kaatuisi tähän. Taustalla on pakko olla jotain muuta, josta ei kerrota.

Kokoomus yritti yksin ajaa potilaan valinnanvapautta edellisessä hallituksessa. Kaikki muut vastustivat ja haukkuivat kokoomusta häiriköksi. Kun vaalien jälkeen tuli porvarihallitus, kokoomuksessa varmaan ajateltiin, että nyt tai ei koskaan.

Tällä kertaa uudistusta ei valmistella parlamentaarisesti kaikkien puolueiden kesken. Oppositio ei siten pääse vaikuttamaan ratkaisuun, joka muokkaa koko järjestelmää vuosikymmeniksi eteenpäin. Kokoomuksen tarvitsi vain syöttää valinnanvapaus keskustalle ja perussuomalaisille.

Hallituskriisi avasi kokoomukselle pelin paikan. Keskusta sai maakuntamallinsa, mutta sen hintana kokoomus sai potilaan valinnanvapauden.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) piti tiedotustilaisuuden torstaina ja uhkasi kaataa oman hallituksensa. Häntä moitittiin julkisuudessa huonosta johtamisesta, sanelusta ja kyvyttömyydestä tehdä poliittisia kompromisseja.

Kuka piti tiedotustilaisuuden lauantaina, kun sote-sopu oli syntynyt? Kameroiden eteen astui kokoomuksen Alexander Stubb julistaen, että suomalaisten terveyspalvelut on nyt pelastettu. Täysosuma Stubbille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat