Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sote-sopu herätti tunteita

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Vesa Moilanen
Ville Niinistö (vihr)
Ville Niinistö (vihr) Kuva: Vesa Moilanen

”Nyt on mitattu, että hallituksella on kova tahto saada Suomen suunta muuttumaan. Voin nyt ylpeänä todeta, että kaikki hoitivat osuutensa erinomaisesti. Äärettömän syvä kiitokseni ja arvostukseni osoitus ulkoministeri Soinille ja valtiovarainmisteri Stubbille ja heidän joukkueilleen.”

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä blogissaan

”Tämä on hyvä tulos. Toivottavasti kaikki suomalaiset ovat huojentuneita siitä, että nyt voimme jättää tämän sote-päätöksen taaksemme ja keskittyä niihin haasteisiin, joita meillä lähitulevaisuudessa on.”

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb tiedotustilaisuudessa

”Aikuisten ihmisten on osattava ajaa asioita ilman kiukuttelua. Eteenpäin mennään. Ei tässä syyllistä kaivata: ratkaisu tarvittiin, ja se saatiin. Hallituksen hajoamisen mahdollisuus oli olemassa ja se oli todellinen.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini HS:lle

”Kokoomus on saanut palvelujen yksityistämisen, ja keskusta näyttää myyneen julkisen terveydenhuollon. Kokoomus puolestaan betonoi keskustan vallan maakuntahallinnolla. Perussuomalaiset taas välttyi ennenaikaisilta vaaleilta.”

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman tiedotteessa

”Herää kysymys: onko keskustalle maakuntahallinto ja kokoomukselle yksityiset terveysfirmat menneet ihmisten yhdenvertaisten sosiaali- ja terveyspalvelujen pelastamisen edelle?”

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö blogissaan

”Hallitus joutuu tekemään Suomea korjaavia ja uudistavia päätöksiä aivan poikkeuksellisen suurten paineiden alla. Toivon, että tehty yhteinen päätös antaa hallitukselle voimaa viedä muutkin suuret päätökset maaliin.”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen HS:lle

”Kompromissi, jossa sote-palveluita järjestetään 15 alueen puitteissa, vaikka itsehallintoalueita perustetaan 18, vaikuttaa melko monimutkaiselta. Kuitenkin sote-palvelujen laadukkaan ja tehokkaan järjestämisen kannalta pienempi määrä on asiantuntijoiden näkemyksen mukaan parempi.”

Kristillisten puheenjohtaja Sari Essayah tiedotteessa

”Hyvä, että sote lisävalinnanvapaudella ratkesi hallituksen uskomattoman sähläyksen jälkeen. On tärkeää turvata tasapuolinen hoito kaikille.”

Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund Twitterissä

”Nyt saadaan lisää tuottajia perusterveydenhuoltoon, eli ihmiset nopeammin hoitoon ja kustannussäästöjä. Näen tämän aivan valtavana juttuna.”

Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko HS:lle

”Ihmiset saavat siis tulevaisuudessa itse valita, kenen tuottamia sosiaali- ja terveyspalveluita käyttävät. Se on mullistus.”

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala tiedotteessa

”Mallin suurimpia voittajia ovat yksityiset terveyspalveluita tuottavat yritykset, jotka voivat nyt kuoria kermat sote-uudistuksesta. Nämä yritykset vieläpä toimivat usein veroparatiiseista käsin. Valinnanvapauslainsäädäntö kuulostaa fantastiselta, Kokoomuksen tukijoiden näkökulmasta.”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki

”Olen aivan vakuuttunut, että pääministeri Sipilä tekee kaiken voitavansa, jotta kolhut saadaan korjattua. Se on aivan keskeistä tämän hallituksen jatkolle ja toimintakyvylle.”

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz

Mikko Stig
Sari Essayah (kd)
Sari Essayah (kd)
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat