Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulosjohtajana ryskääminen ei enää riitä – Sipilä tarvitsee nyt työpsykologia

Kotimaa
 
Piia Elonen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on politiikan ja talouden toimituksen esimies.

Kuvitellaan, että töissä on vaikea tilanne. Itse kuvittelet neuvottelevasi lisäaikaa vaikealle projektille. Okei myönnetään, ehkä yrität myös vääntää projektia haluamaasi suuntaan. Yllätyksenä pomo uhkaakin potkuilla: jos ei ala projektiraportti syntyä määräaikaan mennessä, se on sitten irtisanomisperuste. Parempi alkaa siivota pöytää.

Riita saadaan kuitenkin ratkaistua ja projektiraportti valmiiksi. Seuraavana päivä pöydällesi on vielä jätetty kaunis kirje:

”Äärettömän syvä kiitokseni ja arvostukseni osoitus sinulle ja joukkueellesi. Teitte työtä monimutkaisen ja vaikean kokonaisuuden eteen upeasti ja ratkaisuhakuisesti. Kiitän kaikkia vastuullisia, omaa joukkuettani sekä uupumattomasti asiaa valmistelleita työntekijöitä.”

Onko nyt mieli hyvä, ja jatkat töitä kuin koko välikohtausta ei olisi ollutkaan?

Tuskin.

Yllä oleva lainaus on mukailtu pääministeri Juha Sipilän (kesk) blogista. Hän uhkasi kokoomusta ja Alexander Stubbia hallituksen hajottamisella, jos ratkaisua sote-kiistaan ei ala määräajassa löytyä. Tai tarkalleen ottaen ratkaisu oli jo valmiina – 18 aluehallintoaluetta – se vain piti saada läpi.

Kokoomus ei ole tässä mikään puhdas pulmunen tai reipas ratkaisija. Myös siellä ajetaan omaa politiikkaa, tehdään virheitä ja epäonnistutaan neuvotteluissa.

Mutta selvää on, että hallituksessa luottamus on revitty rikki ja tunnelma pilalla. Vastuu luottamuksesta on tietysti kaikilla hallituspuolueiden vetäjillä, mutta tässä tapauksessa erityisesti hallituksen pomolla, Juha Sipilällä.

Sipilä on tähän asti profiloitunut kovana prosessijohtajana, jolle vain tuloksen saaminen merkitsee. Lopputuloksen hän sai aikaan nytkin – mutta millä hinnalla.

Yhtenä joukkueena toimimisesta voi tämän jälkeen vain haaveilla.

Tulosjohtajana ryskääminen ei nyt riitä. Sipilän pitäisi nyt osata muuntautua myös jonkinlaiseksi ihmisjohtajaksi. Henkilöstöjohtajaksi, joka saa hallituksen ihmissuhteet takaisin radalleen ja työyhteisöön luottamuksen ja yhteistyön henkeä.

Vaikea sanoa, miten se ison riidan jälkeen tehdään. Ehkä Sipilän on tällä kertaa kuunneltava kätilöiden sijaan työpsykologeja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat