Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsiasiavaltuutettu haluaa kuntiin isäneuvolat

Kotimaa
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Tuomas Kurttila.
Tuomas Kurttila. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Jokaiseen kuntaan olisi perustettava isäneuvola, ehdottaa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Isäneuvolan palvelut suunnattaisiin lasta odottavan perheen isälle ja pienten lasten isille.

Kurttilan mukaan isät olisi yleensäkin otettava paremmin huomioon perhepalveluissa. Hän sanoo, että jollei isien näkökulmia oteta paremmin huomioon esimerkiksi neuvolatoiminnassa, eropalveluissa, terveydenhuollossa ja lastensuojelussa, isät jäävät helposti passiivisiksi seuraajiksi.

Kurttila kaavailee, että isät saisivat isäneuvolasta tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen. ”Tutkimukset osoittavat, että pienten lasten äitien on helpompaa puhua lähipiirissä lapseen liittyvistä huolista kuin isien. Isät tarvitsevat enemmän kohtaamista palveluissa. Isät tarvitsevat erityisesti tukea parisuhteeseen”, Kurttila sanoo tiedotteessa.

Etenkin parisuhdepalvelujen tarpeellisuutta Kurttila perustelee isoilla avioerotilastoilla, ja kuormittaahan vanhempien avioero myös lapsia. ”Vuoden 2014 avioeronneisuuden mukaan Suomessa ensimmäinen avioliitto päättyy eroon 39 prosentin todennäköisyydellä”, lapsiasiavaltuutetun tiedote kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat