Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n Lindtman: Sote-päätös tuotava heti eduskunnan päätettäväksi

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Roni Rekomaa
Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman haluaisi sote-päätöksen eduskunnan käsittelyyn jo tulevalla viikolla.
Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman haluaisi sote-päätöksen eduskunnan käsittelyyn jo tulevalla viikolla. Kuva: Roni Rekomaa

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vaatii, että viikonlopun aikana syntynyt hallituksen sosiaali- ja terveysuudistuksen päätös on tuotava mahdollisimman nopeasti eduskunnan käsittelyyn.

Lauantaina Sdp arvosteli sote-ratkaisuun sisältyvää terveyspalveluiden yksityistämistä.

”Kyseessä on perustavanlaatuinen suomalaisen yhteiskunnan toimintaan sekä jokaisen kansalaisen peruspalveluihin kuuluva asia. Siksi asia on saatava parlamentaariseen käsittelyyn mahdollisimman nopeasti. Myös hallituksen päätökset sote-alueista ja maakuntahallinnosta on avattava rehellisesti eduskunnalle”, Lindtman toteaa tiedotteessa.

Lindtman esittää, että sote-päätöstä käsiteltäisiin eduskunnassa vähintään pääministerin ilmoituksen muodossa jo tulevalla viikolla.

Lindtman vaatii, että hallitus kertoo avoimesti sekä kansanedustajille että kansalaisille, mitä se on sopinut ja kuinka sopimus vaikuttaa käytännön terveyspalveluiden saatavuuteen eri alueilla. Hän myös esittää, että päätös annettaisiin riippumattomien asiantuntijoiden arvioitavaksi.

”Ulkopuolisen on tähän asti kerrotun perusteella mahdotonta arvioida, miten nyt luotu uusi hallintotaso säästäisi kestävyysvajeesta luvatut kolme miljardia”, Lindtman kommentoi tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat