Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luvassa tällä viikolla: harmautta ja sadetta

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Päivän sää 9.11.
Päivän sää 9.11.

Alkuviikon sää on harmaa ja sateinen, mutta pakkasia ei ole vielä luvassa. Tulevalla ennustejaksolla koko maassa on selvästi tavanomaista lämpimämpää ja ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa sään viileneminen on siirtynyt johonkin hamaan tulevaisuuteen.

”Pakkasen puolelle ei näytä menevän. Matalapainevoittoinen sää on ottanut ylivallan ”, sanoo HS:n meteorologi Ilona Láng.

”Alkuviikko on aika laajalti pilvinen ja harmaa. Maanantain aikana lännestä tulee taas uusi sadealue, joka pyyhkäisee koko maan yli.”

Sateet tulevat vetenä, paitsi pohjoisessa, jossa on luvassa lunta ja räntää. Pohjoisen lumipeite on sentistä viiteentoista ja lumiraja kulkee viistosti Koillismaalta Rovaniemen suuntaan.

”Muualla lunta ei ole alkavalla viikolla luvassa. Ainoa muutos olisi aikaisintaan ensi viikon lopulla, silloin osa tietokonemalleista lupaa Lappiin reilusti pakkasta päiväaikaankin.”

Torstain paikkeilla tosin on pieni mahdollisuus sateiden taukoamiseen ja jopa auringon pilkahtamiseen lännessä.

”Muuten on kyllä tasaisen harmaata koko maassa. Tämä on vuodenajalle tyypillistä. Takana on harvinaisen hieno lokakuu ainakin etelässä, jossa on ollut ennätyksellisen paljon auringonpaistetta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat