Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Linnan juhlien teema nyt kulttuuri, urheilijoista mukana paljon mäkihyppääjiä

Kotimaa
 

Linnassa juhlitaan tänä vuotta Suomen itsenäisyyttä kulttuuri-teemalla, kertoo kansia tiedotteessaan. Presidentilinnan kutsutaan lähes 1 800 vierasta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion vastaanotolle on jo alettu postittaa kutsuja, joita voivat odottaa yhteiskunnan eri aloilla ansioituneet ihmiset.

Kulttuurin valintaa teemaksi perustellaan sillä, että tänä vuonna vietetään useita suomalaisen kulttuurin merkkivuosia, kuten Kalevalan 180-vuotisjuhlaa, Jean Sibeliuksen, Akseli Gallén-Kallelan ja Pekka Halosen syntymän 150-vuotisjuhlaa sekä Tapio Wirkkalan, Toivo Kärjen ja Olavi Virran 100-vuotisjuhlaa. Juhlavuodet on huomioitu sekä kutsuvieraslistassa että ohjelmistossa.

Kutsuttuina on eri kulttuurialojen ja vähemmistöjen kulttuurien edustajia. Myös moni ruohonjuuritasolla kulttuuriharrastusten parissa työtä tekevä saa kutsun vastaanotolle, tiedote kertoo.

”Suomesta löytyy monien taidealojen huippuja, ja juhlavuodet ovat tarjonneet upeita elämyksiä. On paljon muutakin kuin korkeakulttuuria. Meillä on valtavan hieno ja rikas kulttuuriperintö, joka muuttuu ja kehittyy kaiken aikaa. Kulttuuri on monin tavoin läsnä jokapäiväisessä elämässämme, se kuuluu kaikille”, presidentti Niinistö sanoo tiedotteessa.

Urheilijoista on huomioitu tämän vuoden onnistujien lisäksi kaikkien aikojen menestyneimpiä mäkihyppääjiä. Viime vuonna Presidentinlinnaan kutsuttiin keihäänheiton arvokisavoittajia, ja urheilun nostalgiaa on luvassa tälläkin kertaa.

”Mäkihyppy yhdistää suomalaisia ja on tuonut meille vuosikymmenten mittaan jännitystä, iloa ja unohtumattomia hetkiä”, presidentti Niinistö sanoo.

Myös Matti Nykänen on saanut kutsun, kertoi Ilta-Sanomat, joka oli tavoittanut hänet Kanarian saarilta.

Myös sotaveteraaneja ja lottia on runsaasti kutsuttujen joukossa, kuten edellisinäkin vuosina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat