Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terveyskeskukset muuttuvat yhä enemmän hyvinvointikeskuksiksi – Rehula: Tarvitaan ristiäiset

Kotimaa
 
HS:n Jaana Savolainen selittää sote-tilanteen
HS:n Jaana Savolainen selittää sote-tilanteen
Hallituksen on määrä tiedottaa myöhemmin tänään sote-ratkaisujen yksityiskohdista. Mitä on odotettavissa? Kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen HS

Maanantain tiedotustilaisuudessa sote-päätöksestä syntyi keskustelua myös siitä, pitäisikö tulevilla alueilla olla kansanomaisempia nimiä kuin sote-alue ja itsehallintoalue. Sote-alueita on vastedes 15 ja itsehallintoalueita 18.

”Tarvitaan ristiäiset”, arvioi perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk).

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk) ehdotti ”pilke silmäkulmassa”, että alueiden nimeämisestä voitaisiin järjestää nimikilpailu, johon kansalaiset saisivat tehdä omia ehdotuksiaan.

Vehviläinen muistutti vanhoista ja nykyisistä nimityksistä, kuten lääneistä ja maakunnista, mutta toivoi, että kansan suussa muodostuisi jokin itsehallintoaluetta sujuvampi nimi. Maakuntaliitot ovat uudistuksen myötä katoamassa.

Vehviläisen mukaan hallinnon uudistamisessa myös nykyiset ely-keskukset saattavat hävitä kokonaan, mutta varmaa se ei vielä ole.

Terveyskeskukset muuttuvat enemmän hyvinvointikeskuksiksi. Kunnat eivät niissä varsinaisia terveyspalveluita kuitenkaan tarjoa, vaikka kuntien tehtävänä on vastakin hyvinvoinnin edistäminen.

Hallituksen sote-esitys lähtee pian kymmenen viikon lausuntokierrokselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat