Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huumejutussa epäillyt harkitsivat tarvitsevansa ison lastin käsittelyyn pumppukärryä

Kotimaa
 
Poliisi kuvasi salaa huumekauppaa
Poliisi kuvasi salaa huumekauppaa
Poliisi julkisti salaa kuvaamansa videon, jossa poliisin mukaan käydään huumekauppaa. Video liittyy harvinaisen suureen amfetamiinitakavarikkoon keväällä Pirkanmaalla. Epäiltyjä on kolmetoista.
Fakta

Yhdeksän syytettyä

  Oikeudenkäynnille on varattu aikaa marraskuun loppupuolelle saakka.

  Jutussa on yhdeksän syytettyä, joista jokaiselle vaaditaan ehdotonta vankeutta.

  Törkeän huumausainerikoksen enimmäistuomio on kymmenen vuotta.

Tampere

Tavallista suuremman kokoluokan huumejutun käsittely alkoi maanantaina Tampereella Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kokoluokasta kertoo se, että epäiltyjen salakuunnelluissa puheluissa keskusteltiin muun muassa pumppukärrystä ja trukista, joilla lastia olisi käsitelty. Myös varaston vuokraamisesta oli puhe.

Trukki olisi saattanut amfetamiinin painon suhteen olla liioittelua, mutta pumppukärry ei enää niinkään.

Amfetamiinia jäi takavarikkoon yhdellä kerralla hieman yli 54 kiloa, mikä on poliisin mukaan tiettävästi suomenennätys. Sen verran pääosin pohjoisafrikkalaisista miehistä koostunut ryhmä sai järjestettyä venäläisen miehen saksalaiseen rekkaan Hollannista Pirkanmaalle.

Miehet eivät tienneet, että poliisi oli ollut heidän perässään jo pitkään, kun he kerta toisensa jälkeen koettivat saada kuljetusta järjestymään Hollannista Ylöjärvelle viime talvena ja keväänä.

Useita puheluita ja yrityksiä myöhemmin se vihdoin onnistui, mutta perillä odotti poliisi videokameroineen ja tallensi tuomioistuinta varten näytöksi koko operaation.

Keskusrikospoliisi
Poliisin paljastamalta maahantuontiryhmältä takavarikoitiin toukokuussa Nokialla 54 kilon amfetamiinierä, jonka katukauppa-arvo on lähes kolme miljoonaa euroa.
Poliisin paljastamalta maahantuontiryhmältä takavarikoitiin toukokuussa Nokialla 54 kilon amfetamiinierä, jonka katukauppa-arvo on lähes kolme miljoonaa euroa.

Poliisi oli esimerkiksi asentanut autoon seurantalaitteen, jolla miesten yhteyksiä pyritään nyt oikeudessa osoittamaan. Syyttäjän mukaan puhelinkeskusteluissa käytettiin peitekieltä, josta on luettavissa esimerkiksi aikomus jatkaa erittäin vahvaa amfetamiinia katumarkkinoille.

Amfetamiini oli poikkeuksellisen vahvaa. Lisäksi sitä oli paljon. Se oli niin vahvaa, että 54 kilosta olisi saanut tavanomaisen vahvuista ainetta lähes 110 kiloa. Käyttöannoksina se olisi ollut yli puoli miljoonaa. Katukauppa-arvo oli noin 2,7 miljoonaa euroa.

Samassa lastissa oli mukana myös viitisen kiloa kannabista.

Syytetyt pääosin kiistivät syytteen. Osa heistä tosin kertoi, että aikomus oli hankkia kannabista – sitäkin vain muutama kilo, tai muutaman osalta korkeintaan kolmisenkymmentä kiloa.

Rahdin Suomeen ajanut rekkakuski sanoi, että toimi vain työnantajansa ohjeiden mukaan eikä tiennyt, että pahvilaatikoissa oli huumetta.

Poliisin salaa kuvaamalla videolla näkyy, kun mies ojentaa pahvilaatikot niitä farmariautolla hakemaan tulleelle syytetylle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat