Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi varautuu pystyttämään telttoja turvapaikan­hakijoille viikonloppuna

Kotimaa
 
Katso 1,5 minuutissa pakolaiskriisin vaikutukset Suomeen
Katso 1,5 minuutissa pakolaiskriisin vaikutukset Suomeen
Suomeen tuli viime vuonna ennätysmäärä turvapaikanhakijoita. HSTV kertoo puolessatoista minuutissa, kuinka tähän tilanteeseen päädyttiin. Toimittaja: Esa Juntunen, kuvaus HS Arkisto ja Reuters, grafiikka: Boris Stefanov.

Suomen sisäministeriö varautuu majoittamaan 1 000 - 2 000 turvapaikanhakijaa SPR:n telttoihin, koska nykyiset majapaikat vastaanottokeskuksissa loppuvat viikonloppuun mennessä.

”Me selviämme lähipäivistä, mutta jos tahti pysyy samana, telttamajoitusta tarvitaan pian”, luonnehtii kansliapäällikkö Päivi Nerg.

Päätöksiä telttojen pystytyspaikoista ei vielä ole, mutta Nergin mukaan ne sijoitetaan olemassa olevien vastaanottokeskusten yhteyteen.

Sisäministeriö on selvittänyt myös konttimajoituksen mahdollisuuksia.

Alkusyksystä telttamajoitusta on järjestetty sekä Turussa että vähän aikaa myös Joutsenossa.

Viikolla tulijoiden määrä kääntyi jälleen nousuun, ja päivittäin on Suomeen saapunut 250–350 turvapaikanhakijaa. Viikonlopun aikana rekisteröitiin yhteensä 776 turvapaikanhakijaa.

Valtaosa saapujista on nyt afganistanilaisia. Muutos heijastelee Euroopan laajuista käännettä.

”Afganistanilaisista tiedetään, että he ovat olleet hyvin pitkän aikaa matkalla”, Nerg sanoo.

Suomeen saapuu tällä hetkellä väkilukuun suhteutettuna neljänneksi eniten turvapaikanhakijoita Euroopassa. Sisäministeriö pitää huolestuttavana, että vastaanoton palvelutasoa ei kohta pystytä enää pitämään yllä.

Lokakuussa Suomeen saapui yhteensä 7 058 turvapaikanhakijaa. Suurin osa saapuu Tornion kautta. Venäjän rajalla, Raja-Joosepissa ja Sallassa turvapaikanhakijoita oli viime viikolla yhteensä 45.

Suomi on vaatinut Euroopan unionilta johdonmukaisia toimia. Sisäministeriön arvion mukaan nykytilanteessa EU:lla ei ole kokonaiskäsitystä jäsenmaiden kansallisista toimista. Aitojen rakentaminen tai saapumissääntöjen tiukennukset voivat hyvin nopeasti kääntää muuttovirtojen suunnan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat