Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikollispomo pyörsi puheensa Aarniosta

Kotimaa
 
Kuuntele kuinka rikollispomo pyörsi aiemmat kertomuksensa
Kuuntele kuinka rikollispomo pyörsi aiemmat kertomuksensa
United Brotherhood -jengin entinen johtohahmo Keijo Vilhunen pyörsi aiemmat puheensa kuulemisessaan Helsingin käräjäoikeudessa. Kuuleminen alkoi hänen asianajajansa Markku Fredmanin kysymyksillä. Lähde: oikeussalinauhoite, kuva: Kimmo Räisänen.
Fakta

Vilhunen syytteessä kahdesta tynnyristä

 United Brotherhood -rikollisryhmän entistä johtohahmoa Keijo Vilhusta syytetään osallisuudesta kahden hasistynnyrin maahantuontiin ja levitykseen.

 Häntä syytetään myös osallisuudesta lavastushankkeeseen.

 Käräjäoikeuden mukaan Vilhunen ei syyllistynyt rikokseen auttaessaan Jari Aarniota järjestelemään rahoitusta seurantalaiteyhtiö Trevocille. Aarnio taas sai ehdotonta vankeutta.

United Brotherhood -jengin entinen johtohahmo Keijo Vilhunen pyörsi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa aiemmat puheensa yhteistyöstään Jari Aarnion kanssa.

Vilhunen kiisti kertomuksensa, joiden mukaan Aarnio pyysi häntä etsimään vastaanottajaa yhdelle huume-erälle.

Aarnio ei myöskään yrittänyt lavastaa erästä UB:n jäsentä huumeliigaa johtaneeksi Pasilan mieheksi, Vilhunen kertoi. Vilhusen mukaan hän ei liioin vienyt Turun UB:n tiloihin Aarnion antamia kännyköitä, joiden avulla miestä yritettiin lavastaa.

Aiemmin Vilhusen puolustus on sanonut, ettei hän ole osallistunut hasistynnyreiden salakuljetukseen ainakaan tietoisesti. Sen sijaan Vilhunen on pitänyt mahdollisena, että häntä on käytetty hyväksi.

Vilhunen sanoi nyt, että Aarnion kannalta raskauttavat tarinat syntyivät kaupankäynnin jälkeen kesällä 2014.

”Minun piti päästä vapaaksi, eikä lähisukulaista vastaan pitänyt nostaa syytettä”, Vilhunen kertoi tutkinnanjohtajan luvanneen.

Kertomuksestaan huolimatta Vilhusen lähiomainen sai syytteen ja tuomion huumevyyhdin Trevoc-haarassa. Vilhunen taas vapautui tutkintavankeudesta vasta vuotta myöhemmin, kesällä 2015.

Esitutkinnassa Vilhunen oli alkuun hyvin vaitonainen.

Aarnion kannalta kiusalliset kertomukset syntyivät esitutkinnan jälkeen, kun Vilhunen kertoi asianajajalleen Markku Fredmanille tapahtumista. Fredman laati sen pohjalta Vilhusen loppulausunnon, ja tämän jälkeen Vilhusta kuulusteltiin uudelleen.

Syyttäjät vetosivatkin siihen, että Vilhunen kertoi tapahtumista ensin juuri omalle avustajalleen.

”Tämä on aika vahva paperi”, kommentoi valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen istunnon jälkeen Vilhusen ja Fredmanin allekirjoittamaa lausuntoa.

Lisäkuulusteluissa Vilhunen kertoi tapahtumista yksityiskohtaisesti. Hän muun muassa nimesi useita paikkoja, joissa hän on Aarniota tavannut.

Lavastushanketta koskeva esitutkinta alkoi vasta Vilhusen uusien kertomusten jälkeen, sillä ennen niitä tutkintaryhmä ei tiennyt hankkeesta mitään.

Nyt Vilhunen sanoi, että koko tarina on mielikuvituksen tuotetta. Hän kertoi rakennelleensa sen esitutkinta-aineiston ja jutun tutkijan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella.

Vilhusen mukaan tutkinnanjohtaja oli luvannut, että hän pääsee vankilasta ”homehtumasta”, jos hän puhuu Aarnion päälle. Nimenomaan Aarnio piti Vilhusen mukaan saada kiinni.

”Se oli selvää alusta saakka. Sitten muistaakseni poliisikomentaja olisi pitänyt päästä hakemaan raudoissa pois, sillä tutkijan mielestä hän oli yhtä syyllinen”, Vilhunen sanoi.

Syyttäjät ihmettelivät, miten Vilhunen on poliisikuulusteluissa keksinyt kaikenlaisia tarinoita. ”Kyllä sitä hyvin keksii, kun on hyvä neuvonantaja.”

Neuvonantajalla Vilhunen viittasi krp:n tutkijaan.

Syyttäjät kävivät läpi Vilhusen ja Aarnion tiivistä yhteydenpitoa erityisesti hasistynnyrien salakuljetusten aikoihin. Vilhunen sanoi, ettei hänellä ole mitään muistikuvaa, mihin viestittely liittyi.

”Vaikea sanoa näin jälkikäteen, mistä oli kysymys”, Vilhunen sanoi.

Syyttäjien kysellessä Vilhunen ei kiistänyt yhteydenpitoa Aarnion kanssa. Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi puuttui tähän ja totesi, että puolustuksen mielestä Pasilan miehen kännykät ovat olleet Helsingin huumepoliisin yhteiskäytössä.

Leppiniemi tiedustelikin, oliko Vilhunen viestitellyt nimenomaan Aarnion kanssa.

”Ei”, Vilhunen vastasi.

Vilhusta kuultiin myös tunnin ajan suljetuin ovin.

Aarnio sanoi viime viikolla omassa kuulemisessaan, että Vilhunen on keksinyt tarinoita omasta päästään. Myös Aarnio kiistää kaikki syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat