Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Epäonnen risteilyalus” Sally Albatross on jälleen myynnissä

Kotimaa
 
JAAKKO AVIKAINEN
Sally Albatross on tullut tunnetuksi epäonnen laivana. Vuonna 1994 se ajoi karille Porkkalan edustalla. Laiva hinattiin Porkkalan edustan matalikolta Helsingin Vuosaaren telakalle huhtikuussa 1994.
Sally Albatross on tullut tunnetuksi epäonnen laivana. Vuonna 1994 se ajoi karille Porkkalan edustalla. Laiva hinattiin Porkkalan edustan matalikolta Helsingin Vuosaaren telakalle huhtikuussa 1994. Kuva: JAAKKO AVIKAINEN

Epäonninen, suomalaisille Sally Albatrossina ja Silja Operana tutuksi tullut risteilyalus on jälleen myynnissä Välimerellä noin 46,5 miljoonan euron hintaan.

Alun perin alus palveli M/S Viking Saga -nimellä Viking Linen Helsinki–Tukholma-reitillä 1980-luvun alussa. Vuoden 1986 keväällä sen korvasi kyseisellä reitillä M/S Olympia, minkä jälkeen Saga nimettiin M/S Sally Albatrossiksi ja sitä käytettiin Itämeren ristelyliikenteessä muilla reiteillä.

Laivalla syttyi tulipalo tammikuussa 1990, kun se oli vuosihuollossa Tukholmassa. Tulipalon seurauksena laiva tuhoutui lähes kokonaan. Aluksen vesirajan yläpuoliset osat hävitettiin, ja rungon vedenalainen osa käytettiin uuden Sally Albatrossin rakentamiseen.

Vuonna 1994 Sally Albatross vahingoittui jälleen pahasti, kun laiva ajoi karille Porkkalan edustalla ja vajosi osittain matalikolle. Alus saatiin kuitenkin pelastettua, ja sitä korjattiin sekä Helsingissä että Italiassa.

Kesäkuusta 2002 lähtien laiva risteili Itämerellä Helsingistä Tallinnaan ja Visbyyn Silja Opera -nimisenä. Sittemmin laiva on kiertänyt usean omistajan kautta toiselle.

Alkuvuodesta 2015 laivan nimeksi muutettiin Celestyal Crystal. Kesäkuussa 2015 alus törmäsi öljytankkeriin Dardanellien salmessa Turkissa ja vaurioitui pahasti.

159 metriä pitkässä laivassa on kymmenen kerrosta ja siihen mahtuu 1 400 matkustajaa. Laivalla on muun muassa kasino, kirjasto, kylpylä, kuntosali, uima-allas sekä kolme baaria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat