Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mönkijä kaatuu helposti – kuljettaja on usein humalassa ilman kypärää

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Vesa-Matti Väärä
Mönkijöillä liikkuneilla oli kaikki kunnossa Naantalissa, kun liikkuva poliisi valvoi siellä jääliikennettä vuonna 2011.
Mönkijöillä liikkuneilla oli kaikki kunnossa Naantalissa, kun liikkuva poliisi valvoi siellä jääliikennettä vuonna 2011. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Mönkijää kuljettaville sattuu enemmän onnettomuuksia kuin moottorikelkkailijoille.

Vuonna 2013 mönkijä oli mukana 716 onnettomuudessa. Samana vuonna moottorikelkkailijoille sattui Liikennevakuutuskeskuksen mukaan 611 onnettomuutta.

Loukkaantumiseen johtaneiden kelkka- ja mönkijäonnettomuuksien määrä lisääntyi yli 40 prosenttia vuosina 2010–2013, kertoo Liikenteen turvallisuusviraston Trafin ja Liikennevakuutuskeskuksen selvitys.

Tyypillinen mönkijäturma sattuu, kun mieskuljettaja kaatuu sivusuunnassa. Lapin alueella vuosina 2011–2014 kerättyjen tilastojen perusteella monelta mönkijää kuljettavalta puuttuu kypärä. Usein kuljettaja on myös humalassa.

Moottorikelkalla ajettu onnettomuus johtuu yleensä esteeseen törmäämisestä. Seurauksena on tavallisesti johonkin raajaan tuleva vamma.

Mönkijä- ja kelkkaonnettomuuksista, joissa joku loukkaantuu, aiheutuu selvityksen mukaan vuosittain lähes 700 miljoonan euron kustannukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat