Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yliopistojen työntekijät uhkaavat adresseissa lakolla – pitkä nimilista yliopiston tutkijoita julki

Kotimaa
 

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen koulutusleikkauksia vastaan kerätään parhaillaan adresseja. ”Kannanotto leikkauspolitiikkaa vastaan” -nettiadressissa uhataan myös yleislakolla, ellei hallitus peru leikkauspäätöksiään tai eroa.

Ensimmäiset adressin allekirjoittajat olivat enimmäkseen yliopistojen professoreita, tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita. Sittemmin allekirjoituksia on kertynyt myös muilta huolestuneilta.

Keskiviikkona iltapäivällä nettiadressiin oli kertynyt lähes 400 nimeä. Ensimmäinen allekirjoittaja oli Helsingin yliopiston kasvatustieteen emeritaprofessori Elina Lahelma.

Muutenkin listalla on runsaasti kasvatustieteilijöitä. Helsingin yliopiston ohella eniten allekirjoittajia on Åbo Akademista ja Turun yliopistosta. Muutamia on myös esimerkiksi Oulun, Tampereen ja Lapin yliopistoista.

Varsinaisten yliopistoihmisten lisäksi koulutusleikkauksia vastustavat esimerkiksi kirjailijat Rosa Meriläinen ja Jörn Donner.

Yliopistonlehtori Hanna Kuusela Turun yliopistosta on kerännyt myös toista kannanottoa, joka on hänen mukaansa maltillisempi, eli ei yhtä konfliktihakuinen.

Tämän julkilausuman on allekirjoittanut yli 350 ihmistä, joista sata on professoreita ja sata lehtoreita eli yliopistojen henkilökuntaa. Mukana on edustajia 12 yliopistosta.

Adressin koko nimilista julkaistiin verkossa torstaina. Useat nimekkäät tutkijat ovat allekirjoittaneet julkilausuman.

Yleislakon sijaan tässä toisessa julkilausumassa puhutaan poliittisesta lakosta koulutusleikkausten kumoamiseksi. Opiskelijoilta toivotaan ymmärrystä ja yliopistolaisten ammattiliitoilta aktiivisuutta, jotta esimerkiksi pääsykoelakko, tenttilakko tai täysipainoinen lakko saataisiin aikaan.

Kuuselan mukaan ammattiliitot eivät ole suhtautuneet leikkauksiin tarpeeksi aggressiivisesti.

Erikseen on Kuuselan mukaan suunnitteilla joulukuulle ulosmarssi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat