Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alexander Stubb HSTV:n Studio Kulmapöydässä: ”Hallitus kävi hämärän rajamailla”

Kotimaa
 
Stubb: Ei hallitusta soteen voitu kaataa
Stubb: Ei hallitusta soteen voitu kaataa
Hallitus kävi hämärän rajamailla sote-uudistuksesta ja itsehallintoalueista väännettäessä. Mutta hallituksen ei voinut antaa kaatua, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb HSTV:n Studio Kulmapöydässä.

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb sanoo, että hallitus kävi ”hämärän rajamailla” sote-uudistuksesta ja itsehallintoalueista väännettäessä.

”Kyllä käytiin hämärän rajamailla, sieltä noustiin, mikä on tosi hyvä juttu. Luulen, että kaikilla oli [mielessä] Suomen ja isänmaan etu, ei hallitusta olisi voinut tuollaiseen kaataa. Itsehän sanoin moneen otteeseen, ettei kokoomus ole lähdössä hallituksesta mihinkään”, Stubb sanoi.

Stubb oli vieraana HSTV:n Studio Kulmapöydän lähetyksessä perjantaina aamupäivällä.

Kokoomuksen puheenjohtaja on viime viikolla elänyt läpi poliittista historiaa, kun vakaassa Suomessa hallitus kävi lähellä hajoamista.

Hallituskumppanit perussuomalaiset ja keskusta ovat julkisuudessa vierittäneet vastuuta kokoomuksen niskaan, Timo Soini (ps) esimerkiksi puhui itkupotkuraivareista.

Nyt Stubb saa kertoa oman versionsa siitä, mitä viime torstaina ja perjantaina tapahtui, kuinka lähellä hajoamista hallitus kävi.

Sote-uudistus eli sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus on äärimmäisen monimutkainen kokonaisuus, ja sovun jälkeen puolueilla on jo ollut eri tulkintoja siitä, mistä oikeastaan on sovittu ja mikä on edelleen auki.

Ymmärtääkö kokoomuksen puheenjohtaja itsekään, mistä kaikesta hän on tullut sopineeksi?

Entä onko hallituskriisi nyt ohi vai jäikö jotain kytemään? Miten ylipäätään on mahdollista, että yhdeksi joukkueeksi mainostettu luottamushallitus melkein hajosi vain kuuden kuukauden yhteiselon jälkeen? Mikä meni pieleen?

Sote-uudistuksessa moni yksityiskohta on vielä auki. Onko odotettavissa uusia kriisejä?

Kaikesta tästä puhutaan Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä perjantaina.

Lisäksi suoraan lähetykseen otetaan yleisökysymyksiä. Niitä voi kohdistaa Twitterissä ennen lähetystä merkinnällä @piiaelonen

Stubbia haastattelevat HS:n Piia Elonen ja Marko Junkkari.

Suora lähetys perjantaina kello 10.45. HS.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat