Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion alainen: Krp oli riski tietolähteille

Kotimaa
 
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov
Fakta

Syytteessä on yhteensä neljä alaista

 Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota syytetään lukuisista rikoksista, joista vakavimmat ovat törkeitä huumausainerikoksia.

 Parhaillaan käynnissä olevassa oikeudenkäynnissä on syytteessä myös kolme Aarnion entistä alaista. Heidän ei epäillä osallistuneen huumekauppoihin, vaan he ovat syytteessä virkarikoksista. Kolmikko on pidätetty viroistaan.

 Syytteet koskevat muun muassa perusteettomien telepakkokeinojen hakemista.

 Syytteessä on myös neljäs entinen alainen, jonka osalta oikeudenkäynti käydään myöhemmin. Häntä syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska hänen epäillään tienneen, että Aarnio oli vuotanut poliisin salaisia tietoja. Häntä ei ole pidätetty virasta.

 Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti jatkui torstaina hänen entisen alaisensa pääkuulemisella. Rikosylikonstaapelin työtehtävät liittyivät järjestäytyneen rikollisuuden analyysiin. Miestä syytetään useista virkarikoksista.

Rikosylikonstaapeli kertoi, että Helsingin huumepoliisi ratkoi juttuja nimenomaan tietolähteiden avulla. Helsingin huumepoliisissa tietolähdettä tapasi aina yksi ihminen eikä dokumentaatiota pidetty, hän kertoi.

Tietolähteiden nimiä ei paljastettu miehen mukaan edes tutkinnanjohtajille. Lähteisiin pidettiin miehen mukaan yhteyttä prepaid-puhelimilla, joista osaa säilytettiin rikollisten tarkkailusta vastanneen ryhmän konttorilla. Lisäksi puhelimia säilytettiin hänen mukaansa autoissa.

Miehen mukaan operaatiopuhelimet hävitettiin alkuvuodesta 2012, kun krp oli hasistynnyrijutun tutkinnassa alkanut ihmetellä jatkuvasti Pasilaan paikantuvia puhelimia, joilla oltiin yhteydessä jutun epäiltyihin.

Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen ihmetteli, miksi huumepoliisi tuhosi puhelimet.

”Kenelle toiminta olisi paljastunut?” Hirvonen kysyi.

”Krp:lle”, mies vastasi.

”Mikä riski siinä olisi ollut?” Hirvonen kysyi.

”Siinä se suurin riski onkin. Eivät osaa pitää suuta kiinni”, mies vastasi.

Syyttäjän käsityksen mukaan kyse ei ole ollut huumepoliisin operaatiopuhelimista, vaan niin kutsutuista Pasilan miehen puhelimista, joita Aarnio käytti huumekaupoissa. Syyttäjän mukaan puhelimia ei säilytetty tarkkailuryhmän konttorilla ja autoissa vaan Aarnion kotona, joka oli konttorin lähellä.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat