Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ahtaajat aloittivat työnseisauksen Vuosaaressa ja Kotkassa

Kotimaa
 
Sabrina Bqain / HS
Helsingin Vuosaaressa Steveco on yksi satamaoperaattoreista.
Helsingin Vuosaaressa Steveco on yksi satamaoperaattoreista. Kuva: Sabrina Bqain / HS

Satamaoperaattori Stevecon ahtaajat osallistuvat työnseisaukseen perjantaiaamuna kello kuudesta lauantaiaamuun saakka Helsingin Vuosaaressa. Lisäksi työnseisaukseen osallistuvat Stevecon ahtaajat Kotkassa, jossa seisaus kestää lauantaina kello 14:ään asti.

Stevecon työnseisaukseen osallistuvien ahtaajien osuus Suomen kaikista ahtaajista on noin neljännes.

Työnseisaus on Stevecon ahtaajien Kotkan-pääluottamusmiehen Jarkko Arpulan mukaan reaktio tapaan, jolla Steveco-yhtiö hoiti äskettäin päättyneet yt-neuvottelut.

Arpulan mukaan Kotkassa työnseisaukseen osallistuu 403 ahtaajaa: ”Ei tapahdu mitään”, pääluottamusmies kuvailee.

Helsingin Vuosaaressa työnseisaukseen osallistuu 62 ahtaajaa.

Vuosaaren satamassa Steveco on konttioperoinnin osalta Vuosaaren sataman johtajan Jukka Kallion mukaan suurin operaattori mutta ei työntekijämäärältään. Stevecon lisäksi Helsingin Vuosaaressa toimivat Finnsteve ja Multi-Link Terminals.

Kallio ei vielä aamulla osannut arvioida Stevecon ahtaajien työnseisauksen vaikutuksia sataman toimintaan.

Stevecon Helsingin-pääluottamusmies Petri Saikkonen ei usko, että työnseisauksella on kovin suurta vaikutusta Vuosaaressa.

”Teemme konttityötä, josta osuutemme on karkeasti kaksi kolmasosaa. Tarkasti en voi arvioida vaikutusta, mutta sataman ylläpitämän laivalistan mukaan meille ei käsittääkseni ollut tälle päivälle kauheasti työtä”, Saikkonen sanoo.

Stevecon toimitusjohtaja Henri Kuitusen mukaan työnseisaus vaikuttaa neljän aluksen käsittelyyn: Laivoista kaksi tulee Helsingin Vuosaareen, yksi Kotkan Mussaloon ja yksi Kotkan Hietaseen.

”Laivoja jää perjantaina käsittelemättä, mikä on tosi ikävä asia. Yhdessä aluksessa konttivaihto on suuruusluokkaa 250 konttia. Lauantaina työt käynnistyvät molemmissa toimipisteissä”, Kuitunen sanoo.

Steveco päätti yt-neuvottelujen päätteeksi lomauttaa 76 työntekijää, joista 60 on ahtaajia.

”Lomautusilmoituksia ryhdytään antamaan ensi viikolla. Vuosaari ei ollut lomautusten kohteena. Lomautuksista 41 kohdistuu Mussaloon ja 19 Hietaseen”, Kuitunen kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat