Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta lähtee 120 työntekijää

Kotimaa
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) väki vähenee yli sadalla yt-neuvottelujen päätyttyä.

Yhteensä lähtijöitä on 13 prosenttia henkilöstöstä eli 120. Heistä 55 irtisanotaan ja 51:n määräaikaista tehtävää ei jatketa.

Eläköitymisistä, osa-aikaistamisista ja omista irtisanoutumisista johtuen vähenee lisäksi yhteensä 14 henkilötyövuotta.

Henkilöstökuluista saatavat säästöt ovat noin 6,3 miljoonaa ja muista kuluista 2,6 miljoonaa, eli yhteensä noin 8,9 miljoonaa euroa.

Yt-neuvottelut koskivat LUT:n koko henkilöstöä.

”Valtion massiivisten opetukseen ja tutkimukseen kohdistamien leikkausten sekä yritysrahoituksen vähenemisen yhteisvaikutus on erittäin merkittävä”, sanotaan yliopiston tiedotteessa.

Yt-neuvotteluiden käynnistyessä yliopisto totesi tavoittelevansa yhteensä 8,5 miljoonan euron säästöjä, mikä on kymmenkunta prosenttia yliopiston budjetista.

Neuvotteluiden aikana opetus- ja kulttuuriministeriöstä saadut tuoreet tiedot LUT:n ensi vuoden rahoituksesta kasvattivat säästötarpeen 8,9 miljoonaan euroon.

Yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin syyskuun lopulla.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa yt-neuvottelut eivät olleet ensimmäiset, ja niitä on käyty ja käydään useissa muissakin yliopistoissa. Ammattikorkeakouluista yt-neuvottelut on koettu liki jokaisessa.

Yliopistoista väkeä on vähennetty aiemmin yt-neuvotteluiden päätteeksi esimerkiksi Itä-Suomen yliopistossa, Oulun yliopistossa,Tampereen teknillisessä yliopistossa, Aalto-yliopistossa ja Helsingin yliopiston Palmenia-yksikössä.

Parhaillaan neuvottelut ovat meneillään Helsingin yliopistossa, Aalto-yliopistossa ja Vaasan yliopistossa. Harkinnassa ne ovat myös Åbo Akademissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat