Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nato-jäsenyyden kannatus väheni Reserviläisliitossa

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Reserviläisiä maavoimien kertausharjoituksessa Parolannummen panssariprikaatissa vuosi sitten.
Reserviläisiä maavoimien kertausharjoituksessa Parolannummen panssariprikaatissa vuosi sitten. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sotilasliitto Naton jäsenyyden kannatus Reserviläisliiton jäsenten keskuudessa on laskenut 2,3 prosenttiyksikköä viime keväästä, kertoo Reserviläisliiton tuore jäsenkysely.

Nato-jäsenyyttä hakisi nyt 46,3 prosenttia kyselyyn vastanneista liiton jäsenistä, kun osuus oli 48,6 prosenttia viime huhtikuussa. Samalla Nato-jäsenyyden vastustajien osuus nousi 34 prosentista 39:ään. En osaa sanoa -vastaajien osuus laski 17 prosentista 15:een.

Näin ollen Nato-jäsenyyden kannatus laski ja vastustus lisääntyi ensimmäistä kertaa vuonna 2013 alkaneella tarkastelujaksolla. Vuonna 2013 Nato-jäsenyyttä olisi hakenut 29,8 prosenttia kyselyyn vastanneista samalla, kun 60 prosenttia vastusti sitä.

Reserviläisliiton jäsenet ovat perinteisesti suhtautuneet Nato-jäsenyyteen selvästi muuta väestöä suopeammin. Yleisradion lokakuussa julkaiseman gallupin mukaan jäsenyyttä hakisi nyt vain 22 prosenttia suomalaisista.

Reserviläisliiton jäsenkyselyyn vastanneet myös hakisivat Nato-jäsenyttä kaikkia suomalaisia innokkaammin, jos Ruotsi päättäisi jättää sotilasliitolle jäsenhakemuksen. Tässä tilanteessa 61 prosenttia Reserviläisliiton jäsenistä ja 35 prosenttia suomalaisista hakisi jäsenyyttä.

Sekä Reserviläisliiton jäsenistä että kaikista suomalaisista noin 60 prosenttia ajattelee, että Nato-jäsenyyden hakemisesta pitäisi päättää kansanäänestyksellä.

Reserviläisliiton jäsenkysely tehtiin 27.10–4.11.2015. Vastaajia oli kysymyksestä riippuen 4 665–4 908.

Reserviläisliitossa on noin 36 000 jäsentä.

Tutkimuksen virhemarginaali on Reserviläisliiton mukaan 1,2 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat