Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myrkkyhoitajan elinkautinen pysyi hovissa

Kotimaa
 

Turun hovioikeus piti voimassa niin kutsutun myrkkyhoitajan elinkautisen tuomion.

Niin käräjä- kuin nyt myös hovioikeus katsoivat Lembit Kapasen, 55, myrkyttäneen 84-vuotiaan salolaisvanhuksen viime vuoden syyskuussa. Motiivina oli suuri taloudellinen etu.

Kapanen tuomittiin samalla kolmesta murhan yrityksestä, koska hän oli koettanut myrkyttää vanhuksen kolmasti aiemminkin. Hän vaati hovioikeudessa kaikkien syytteiden hylkäämistä, koska hänen mukaansa vanhus olisi tehnyt itsemurhan. Oikeus ei tätä uskonut.

Kapanen oli vanhuksen kotihoitaja ja sai tämän muun muassa siirtämään rahaa tililleen ja tekemään testamentin edukseen. Vanhus kuoli lopulta digoksiini-nimisen lääkeaineen suureen yliannokseen.

Kapanen oli hankkinut samaa ainetta väärennetyllä reseptillä, vieraillut vanhuksen luona vaikka hoitosuhde oli jo ohi ja etsinyt netistä tietoa digoksiinista, lääkkeiden yliannostuksesta ja Salossa kuolleista ihmisistä. Kolmella aiemmalla kerralla vanhuksen myrkytysoireet sopivat samaan lääkkeeseen.

Oikeus katsoi, että Kapasella oli mahdollisuus vanhuksen hyväuskoisuutta hyväksikäyttäen mahdollisuus antaa tälle lääkettä ja hänellä oli myös taloudellinen motiivi. Siksi hovioikeuden mielestä oli selvää, että Kapanen surmasi vanhuksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat