Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rotat pelaavat koripalloa HS:n ensimmäisellä 360-videolla

Kotimaa
 

Panoraamavideo, eli 360-asteisena kuvattu video on uusinta uutta kameratekniikassa.

Myös HS tutkii 360-asteisen videon tuomia mahdollisuuksia. HS:n kuvaaja Sami Kero kävi tiedekeskus Heurekassa kuvaamassa rottia pelaamassa koripalloa ja uimassa.

Voit katsoa videon alta. Toistaiseksi video toimii vain tietokoneen ruudulla ja Google Chrome -selaimella.

Tartu kuvaan kiinni ja siirrä sitä, niin näet eri kuvakulmia. Video koostuu kolmesta kohtauksesta: Rotat pelaavat koripalloa, kamera on siirretty korin alle kuvaamaan donkkaavia rottia ja rotat käyvät uimassa.

Videon katsominen on toistaiseksi mahdollista vain tietokoneen selaimella. Toinen mahdollisuus on ladata 360fly -sovellus Applen app storesta tai Androidilla Google Play -kaupasta. Sen jälkeen HS:n videon löytää täältä.

Heurekassa kuvattu video on osa HS:n projektia, jossa tutkitaan uusia kerronnan keinoja. Panoraamavideot on yksi tämän hetken kuumista kehityssuunnista. Yhdysvalloissa esimerkiksi New York Times on julkaissut kokonaisen dokumentin, joka on kuvattu 360-kameralla.

Timesin dokumentti näyttää tältä Youtuben 360-tilassa.

Timesin video ei toimi kunnolla tableteilla tai kännyköillä, joten senkin katsominen on suositeltavaa tietokoneella.

Kamerateknologia ja videoiden näyttämiseen tarkoitetut laitteet sekä ohjelmat kehittyvät juuri nyt nopeaa tahtia. Nokia on ilmoittanut tekevänsä 360-videota mahdollistavaa Ozo-kameraa. HS:n video on kuvattu 360fly-kameralla, joka on yksi ensimmäisistä myyntiin tulleista tavalliselle kuluttajille suunnatuista kameroista.

Markkinoilla ei ole vielä mitään yhtenäistä standardia, joka mahdollistaisi yhden ja saman videon näyttämisen kaikissa laitteissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat