Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postin työnseisaus iskee HS:n varhaisjakeluun

Digitunnukset kannattaa aktivoida ajoissa, osa liitteistä julki etukäteen

Kotimaa
 
Kimmo Räisänen
Sanomapaino Vantaalla
Sanomapaino Vantaalla Kuva: Kimmo Räisänen
Fakta

Varhaisjakelun häiriöt ensi viikolla

 Postialan työtaistelu keskeyttänee sanomalehtien varhaisjakelun pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla perjantaina 20.11., lauantaina 21. 11 sekä maanantain ja keskiviikon välillä 23.–25.11.

 Lakon aikana painettu HS tehdään joka päivä, ja jaetaan tilaajille siellä missä mahdollista.

 HS on päivittäin luettavissa digi- ja näköislehtenä verkkosivuilla, tableteista ja älypuhelimista.

 Lakon aikana on kaikkien tilattavissa kahden viikon maksuton näytetilaus. Palveluun voi kirjautua osoitteessa HS.fi/lue

Postin työnseisaukset uhkaavat haitata pahoin Helsingin Sanomien jakelua. Posti- ja logistiikka-alan unioni Pau ilmoittaa keskeyttävänsä varhaisjakelun pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla 20.–21.11. eli ensi viikon perjantaina ja lauantaina.

Varhaisjakelun mahdolliset häiriöt jatkuisivat seuraavalla viikolla. Pau on antanut lehdenjakelua koskevan lakkovaroituksen myös ajalle 23.–25.11.

”Toivomme tietysti, että kiista ratkeaa mahdollisimman pian. Teemme parhaamme harmien minimoimiseksi. Korvaavan jakelun järjestäminen kattavasti on muuttuvassa tilanteessa valitettavasti mahdotonta”, kertoo HS:n liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Työehtokiistan vuoksi myös postin perusjakeluun on luvassa häiriöitä. Tämä vaikuttaa niihin HS:n tilaajatalouksiin, jotka saavat lehtensä päiväpostin mukana. Posti on kuitenkin varautunut käyttämään jakeluun väliaikaista työvoimaa.

HS:n toimitus tekee lehden työnseisauksista huolimatta joka päivä. Jos lakko toteutuu 20.–21.11., jää painettu lehti aamuisin jakamatta pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Lakon alettua selviää, kuinka suuri osa arkilehdistä saadaan jakoon myöhemmin päivän aikana. Uudenmaan ulkopuolella lehdet jaetaan, mutta työtaistelu aiheuttaa sielläkin häiriöitä.

Digi- ja näköislehdet ovat luettavissa läpi lakon.

Jos lakko tulee, Torstai-osa jaetaan tilaajille jo keskiviikkona. Torstaina puolestaan ilmestyvät niin Nyt-liite kuin Lauantai-osakin. Sunnuntaina 22.11. painettu lehti ilmestyy normaalisti.

Päivän lehdet saa joka aamu luettavakseen HS:n verkkosivuilta, tableteilta ja älypuhelimista. HS:n digitunnukset kannattaa aktivoida jo ennen lakkoa, jos niitä ei ole tähän asti käyttänyt. Jos asiakkaalla ei ole vielä digitilausta, HS suosittelee ilmaisen tutustumisjakson ottamista. Palveluun voi maksutta kirjautua osoitteesta hs.fi/lue.

Painettu lehti on ostettavissa irtonumeroina. HS varautuu myös jakamaan maksuttomia näytenumeroita pk-seudulla.

Lakossa on kyse ulkopuolisista olosuhteista. HS ei hyvitä lakon takia julkaisematta tai toimittamatta jääviä lehtiä. HS tiedottaa tilanteesta verkossa mahdollisimman kattavasti, jotta asiakaspalvelu ei ruuhkautuisi lakon mahdollisesti aiheuttamien häiriöiden takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat