Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tieteentekijät eivät ole lähdössä lakkoon koulutus­leikkauksien takia

Kotimaa
 

Tieteentekijöiden liitto ei ole lähdössä organisoimaan poliittista tai muutakaan lakkoa vastustamaan hallituksen koulutusleikkauksia.

”Marraskuun puolivälin 2015 tilanteessa emme näe, että olisi mahdollista organisoida tarpeeksi nopeasti riittävän laaja-alainen ja tarvittaessa pitkäkestoinen poliittinen työtaistelu, joka tuottaisi riittävällä todennäköisyydellä toivomamme lopputuloksen. Pitkittyvän poliittisen lakon seurauksia on hyvin vaikea ennakoida. Myös voimassaoleva työehtosopimus vaikuttaa harkinnan tulokseen”, sanotaan liiton verkkosivulla. Liiton hallitus oli koolla perjantaina.

Tieteentekijätkään eivät hyväksy yliopistoihin ja tutkimukseen kohdistuvia menoleikkauksia eli he ovat samaa mieltä niiden haitallisuudesta lakkoa vaativan adressin allekirjoittajien kanssa. Nettiadressin lisäksi on kerätty 350 nimen julkilausuma, jossa on nimiä 12 yliopistosta. Julkilausuman kerääjien mielestä yliopistojen henkilöstöä edustavat järjestöt eivät ole tarpeeksi aggressiivisesti vastustaneet leikkauksia.

Liitto sanoo tukevansa jäseniään heidän valitsemissaan laillisissa keinoissa tilanteeseen vaikuttamiseksi, ja myös työtaistelut ja poliittiset mielenilmaukset ovat määrätyin edellytyksin ammattiyhdistysliikkeen käytössä olevia vaikuttamiskeinoja.

Tosiasiallinen mahdollisuus vaikuttaa vuoden 2016 budjetin eduskuntakäsittelyyn umpeutuu hyvin pian eli ensi viikolla, liitto muistuttaa.

Myös Professoriliitto suuntaa tässä vaiheessa voimavaransa ensi viikon vaikuttamistoimintaan. Liitto on valmistellut yhdessä muiden yliopistosektorin järjestöjen kanssa kannanottoa, jossa vedotaan päättäjiin leikkausten perumiseksi.

”Julkisuudessa on esitetty, että Professoriliitonkin olisi ryhdyttävä suunnittelemaan työtaistelutoimia leikkauksista johtuen. Esittäjinä on myös professoreita. Mahdolliset työtaistelutoimet vaativat aina liitossa asianmukaisen ja liiton sääntöjen edellyttämän käsittelyn”, todetaan liiton nettisivulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat