Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lappeenrannan yliopisto irtisanoo 55

Kotimaa
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) väki vähenee yli sadalla yt-neuvottelujen päätyttyä. Yhteensä lähtijöitä on 13 prosenttia henkilöstöstä eli 120 työntekijää. Heistä 55 irtisanotaan ja 51:n määräaikaista tehtävää ei jatketa.

Eläköitymisistä, osa-aikaistamisista ja omista irtisanoutumisista johtuen vähenee lisäksi yhteensä 14 henkilötyövuotta.

Henkilöstökuluista saatavat säästöt ovat noin 6,3 miljoonaa ja muista kuluista 2,6 miljoonaa, eli yhteensä noin 8,9 miljoonaa euroa.

Yt-neuvottelut koskivat LUT:n koko henkilöstöä.

”Valtion massiivisten opetukseen ja tutkimukseen kohdistamien leikkausten sekä yritysrahoituksen vähenemisen yhteisvaikutus on erittäin merkittävä”, sanotaan yliopiston tiedotteessa.

Yt-neuvotteluiden käynnistyessä syyskuun lopulla yliopisto totesi tavoittelevansa yhteensä 8,5 miljoonan euron säästöjä. Se on kymmenkunta prosenttia yliopiston budjetista.

Neuvotteluiden aikana opetus- ja kulttuuriministeriöstä saadut tuoreet tiedot LUT:n rahoituksesta kasvattivat säästötarpeen 8,9 miljoonaan euroon.

YT-neuvotteluja käydään, ja on käyty, useissa muissakin yliopistoissa. Ammattikorkeakouluista ne on koettu liki kaikissa.

Yliopistoista väkeä on vähennetty aiemmin yt-neuvotteluiden päätteeksi esimerkiksi Itä-Suomen yliopistossa, Oulun yliopistossa, Tampereen teknillisessä yliopistossa, Aalto-yliopistossa ja Helsingin yliopiston Palmenia-yksikössä.

Parhaillaan neuvottelut ovat meneillään Helsingin yliopistossa, Aalto-yliopistossa ja Vaasan yliopistossa. Harkinnassa ne ovat myös Åbo Akademissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat