Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Suomessa ehtii vaihtaa talvirenkaat vielä ensi viikolla

Kotimaa
 
Milloin talvi saapuu Etelä-Suomeen, Ilona Láng?
Milloin talvi saapuu Etelä-Suomeen, Ilona Láng?
Helsingin Sanomien meteorologi Ilona Láng kertoo arvioita talven tulosta pääkaupunkiseudulle.

Pohjoisessa Suomessa lunta riittää jo parhaimmillaan melkein puoli metriä, mutta etelässä talvi antaa vielä odottaa itseään.

Maan etelä- ja länsiosassa pysyvää lumipeitettä joudutaan vielä odottamaan, arvioi HS:n meteorologi Ilona Lang.

”Ensimmäiset talven merkit ovat kuitenkin sääkartoilla näkyvissä sunnuntaina, kun maan eteläosaankin virtaa idästä kylmää ilmamassaa. Maan etelä- ja kaakkoisosassa voi sunnuntaina paikoin sataa myös räntää”, sanoo Lang.

Ensi viikon sateet tulevat Etelä-Suomessa vielä pääosin vetenä. Sää kylmenee loppuviikolla, mutta varsinaisia lumisateita ei vielä ensi viikon aikana ole odotettavissa etelässä.

Talvirenkaiden kanssa ei siis etelässä ole varsinaista kiirettä. Moni on kuitenkin jo ne vaihtanut.

”Meidän säilörengasasiakkaista miltei kaikkien renkaat alkaa olla vaihdettu. Ensi viikko on vielä kiireistä aikaa, sen jälkeen on enää yksittäisiä tapauksia”, sanoo Vianor Oy:n toimitusjohtaja Teemu Tuuri.

Hän arvioi, että Etelä-Suomen toimipisteissä kahdeksan kymmenestä rengashotellin asiakkaasta on vaihdattanut jo talvirenkaat alle.

”Itse vaihtaisin kyllä kiiruusti, jos ei vielä ole vaihdettu. Yksikin liukas aamu riittää aiheuttamaan paljon vaaratilanteita.”

Henkilöautoihin on vaihdettava talvirenkaat viimeistään 1. joulukuuta. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta. Kitkarenkaita saa käyttää vaikka kesälläkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat