Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastaanottokeskus majoittaa kontteihin

Kotimaa
 
Mitä tapahtuu turvapaikkapuhuttelussa?
Mitä tapahtuu turvapaikkapuhuttelussa?
Maahanmuuttovirasto järjesti simuloidun turvapaikkapuhuttelun. Puhuttelijan mukaan kuuleminen sujui hyvin todenmukaisesti, lukuun ottamatta tulkkauksen puutetta.

Eurajoella aloitetaan turvapaikanhakijoiden majoittaminen kontteihin tänään perjantaina. Ydinvoimalatyömaan työntekijöiden käyttöön rakennettuihin kontteihin majoitetaan 150 turvapaikanhakijaa.

Eurajoen vastaanottokeskusta pyörittää Soft Landing -yhtiö. Maahanmuuttovirasto kartoittaa muitakin hätämajoitusratkaisuja. Konttien lisäksi vaihtoehtoina voisivat olla teltat.

Kontit ovat Maahanmuuttoviraston ylijohtajan Jaana Vuorion mukaan hätämajoitusratkaisu, jota ei Suomessa tähän asti ole käytetty tässä mittakaavassa. Oulun vastaanottokeskuksen pihalla kontteja on tosin ollut jo käytössä.

”Olemme pyytäneet kontteja tarjoavilta firmoilta tarjouksia, ja niitä käyvät läpi vastaanottoyksikön työntekijät. Ajatuksena on, että lisää kontteja sijoitettaisiin olemassa olevien vastaanottokeskusten pihoille tai niiden lähelle”, Vuorio sanoo.

Maahanmuuttovirasto etsii uusia paikkoja konteille nimenomaan jo avattujen vastaanottokeskusten läheisyydestä, jotta sosiaali- ja ruokailutilat ja muut turvapaikanhakijoiden palvelut voidaan järjestää.

Kontteja on testattu aiemmin Siikajärvellä Espoossa.

”Tietysti haemme koko ajan majoitusta varten myös hallityyppisiä tiloja, kuten liikuntahalleja tai koulurakennuksia. Mutta ne ovat suureksi osaksi kuntalaisten käytössä. Vapaana hallitilaa olisi ehkä lähinnä Lapissa, Kainuussa tai itärajalla.”

”Viimeksi kuluneen seitsemän vuorokauden aikana Suomeen on tullut 2 305 turvapaikanhakijaa. Heistä 51 prosenttia on afganistanilaisia, 39 prosenttia irakilaisia, kolme prosenttia syyrialaisia, kolme prosenttia iranilaisia ja yksi prosentti somalialaisia”, ylijohtaja kertoo perjantaiaamun tuoreista luvuista.

Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden määrä on kääntynyt viime viikkoina taas nousuun. Afganistanilaiset ovat nousseet toiseksi suurimmaksi kansalaisuudeksi turvapaikanhakijoiden joukossa.

Maahanmuuttovirasto aikoo tehostaa yksin Suomeen tulleiden lasten ikätestausta. Tällä hetkellä turvapaikkapäätöstä odottaa 2 200 alaikäistä.

Jos viranomaiset epäilevät, onko alaikäiseksi ilmoittautunut tulija todella alaikäinen, tämä ohjataan oikeuslääketieteellisiin tutkimuksiin.

Viime vuonna tutkimus tehtiin 70 ihmiselle, joista 39 todettiin alaikäiseksi.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Irakilaisia turvapaikanhakijoita vanhaan Hennalan varuskuntaan perustetussa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Lahdessa lokakuussa.
Irakilaisia turvapaikanhakijoita vanhaan Hennalan varuskuntaan perustetussa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Lahdessa lokakuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat