Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeri Soini: ”Tämä on yhden aikakauden loppu Euroopassa ”

Kotimaa
 
Kartta näyttää, missä iskut tehtiin
Kartta näyttää, missä iskut tehtiin
Pariisin terrori-iskut tehtiin laajalla alueella. Kartta näyttää, missä iskut tapahtuivat. Grafiikka: Uolevi Holmberg.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) luonnehtii Pariisin iskuja ainutlaatuisen raa’oiksi ja siviilien summittaiseksi teurastukseksi. Soini vakuuttaa, että iskut eivät jää ilman seurauksia. EU:n ulkoministerit tapaavat heti maanantaina Brysselissä.

”Eurooppalaisen ja länsimaisen demokratian kimppuun hyökättiin brutaalilla ja raa’alla tavalla. Se ei voi jäädä seurauksia vaille ja toimenpiteisiin ryhdytään. Ulkoministerikokouksesta oli päätetty jo aiemmin, mutta nyt menee varmasti asialista uusiksi.”

”Kyllä terroristien verkostot ratsataan nyt viimeisen päälle ja kaivetaan esille rahoittajat, terroristisolut, kouluttajat ja majoittajat”, Soini sanoo.

Soini ennakoi, että iskut myös tiivistävät kansainvälistä yhteistyötä.

”Toiminnan väkivaltaa ja terrorismia vastaan pitää olla määrätietoista ja tehokasta. Täytyy ymmärtää, että katsomopaikkoja ei näihin näytöksiin ole, vaan kaikki olemme mukana sisä- tai ulkokehällä. Tämä on yhden aikakauden loppu Euroopassa.”

Iskut vaikuttavat Soinin mukaan koko Eurooppaan ja Suomeen.

”Isku on kokonaisuuden kova toteuttamistavaltaan, suunnitelmallisuudeltaan, uhrimäärältään ja myös seurauksiltaan. Brutaaliudessaan myös hävytön, koska iskut osuivat summittaisesti tavallisiin ihmisiin, ei sotilaskohteisiin, poliiseihin, tai poliitikkoihin. Kyse oli siviilien silmittömästä teurastuksesta.”

”Tämä osoittaa, mihin terrorismi on menossa. Valitettavasti tämä isku tuskin jää viimeiseksi”, Soini lisää.

Soini ennakoi, että Ranskassa alkaa pian kova jälkipuinti siitä, miksi näin kävi. Myös Suomessa suojelupoliisi on nostanut uhka-arviota, vaikka arvio onkin Suomessa yhä matala.

”Terrorismin rekrytointia ja rahoitusta harjoitetaan silti täälläkin. Pitää katsoa, onko Suomeen joillakuilla henkilöillä yhteyksiä. Lyhyellä tähtäimellä myös rajavalvonta kiristyy. Turvallisuustoimia, valvontaa ja seurantaa lisätään lento- ja meriliikenteessä”, Soini sanoo.

Pelolla ja uhkailulla ei Soinin mukaan saa asioita eteenpäin.

”Se, joka miekkaan tarttuu, miekkaan hukkuu. Niin on käynyt fasisteille, kommunisteille ja niin käy myös jihadisteille.”

”Terroristeja vastaan pitää toimia määrätietoisesti. Heitä ei saa päästää henkisesti niskanpäälle. He eivät ole sankareita. He ovat väkivallan tekijöitä ja murhaajia, joista ei pidä rakentaa sankarimyyttejä tai ylistää.”

Soini korostaa, että elämän pitää jatkua normaalisti.

”Terrorismi ei saa vaikuttaa ihmisiin niin, että ruvetaan varomaan jokaista risausta. Silloin he ovat voittaneet. Minä uskon, että demokratia selviää. Se on selvinnyt aina ennenkin”, Soini painottaa.

Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Ulkoministeri Timo Soini
Ulkoministeri Timo Soini
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat