Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Israelilaisten lomakylähanke Savossa etenee – ”Toteutuu sataprosenttisella varmuudella”

Kotimaa
 
Pentti Vänskä
Petäjäsaari Kaavin kunnassa.
Petäjäsaari Kaavin kunnassa. Kuva: Pentti Vänskä
Fakta

Ekologinen lomakylä

 Israelilaistaustaisen liikemiesnelikon Gillerit-yhtiö ostaa Petäjäsaaren 115 000 euron hintaan. Yhtiö käyttää liiketoiminnassaan Ecoland-nimeä, jonka verkkosivuilla Kaavia markkinoidaan.

 Lomakylä aiotaan toteuttaa ekologisilla ratkaisuilla.

 Israelilaiset haluavat rakentaa saareen vähintään 24 mökin lomakylän.

 Ennen Petäjäsaarta sijoittajat ostivat suuren osan Sonkajärvellä sijaitsevasta Hautasaaresta. Vasta kaupan jälkeen ilmeni, että saaren rakennusoikeus oli siirretty mantereelle.

Israelilaisten lomakyläsuunnitelmat savolaiseen saareen ovat nytkähtäneet eteenpäin, sillä saarikauppa on saanut nyt lainvoiman.

Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä myy 17 hehtaarin Petäjäsaaren Kaavilla, Pohjois-Savossa. Ostajina on neljä israelilaistaustaista liikemiestä, jotka haluavat rakentaa saareen lomakylän.

Kauppa vaati Kirkkohallituksen vahvistuksen, jonka se on nyt saanut. Kauppa toteutuu, jos saareen saadaan riittävästi rakennusoikeutta.

”Nyt kaavoitus voi alkaa”, sanoo Kaavin kunnanjohtaja Ari Sopanen.

Kaavinjärven Petäjäsaaressa on nykyään kuusi 120 neliön rakennusoikeuspaikkaa. Ostajat hakevat saareen kaavamuutosta ja enemmän rakennusoikeutta.

”Kaavoitus vie minimissään puolitoista vuotta. Jos kaikki menee hyvin, kevättalvella 2017 voitaisiin tehdä sinne jäätie ja alkaa roudata tavaroita”, Sopanen sanoo.

Yksi hankkeen puuhamiehistä, Sveitsissä asuva liikemies Amir Weil kertoo puhelimitse HS:lle, että saareen haetaan rakennusoikeutta 30 mökille. Mökit olisivat kooltaan 30–50 neliömetriä.

Tarkoitus on rakentaa saareen myös lomakylän päärakennus.

Weilin mukaan 75 prosenttia mökeistä on jo varattu. Varaajat ovat muun muassa Israelista, Englannista, Saksasta ja Sveitsistä. Kaupan toteutumisen ehtona rakennusoikeus vähintään 24 mökille.

”Jos emme saa 24:ää paikkaa, emme jatka hanketta”, Weil sanoo.

Hän on tyytyväinen kaupan saamaan lainvoimaan ja on vakuuttunut, että hanke toteutuu.

”Olemme hyvin onnellisia siitä. Se toteutuu varmasti, sataprosenttisella varmuudella”, hän sanoo.

”Se on kaikkien intressi. Se tuo turistien tuloja Kaaville.”

Oikaisu 18.11. kello 16.45. Jutussa kerrottiin virheellisesti, että saari on 17 neliötä. Todellisuudessa saari on 17 hehtaaria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat