Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postikiistaan ei ole löytynyt vielä sopua – neuvottelut jatkuvat maanantaina

Kotimaa
 
Eeva Palojärvi Teppo Moisio

Postin työkiistaan ei löytynyt vielä sunnuntai-iltaan mennessä sopua. Kiistaa yritettiin ratkoa sunnuntai-iltapäivästä alkaen valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla.

Minna Helle kertoi kello yhdeksän jälkeen Twitterissä, että keskusteluissa edettiin sunnuntaina, mutta ratkaisua ei löytynyt. Neuvottelut lopetettiin ja niitä jatketaan maanantaina.

”Isot asiat ovat vielä auki, vaikka jotain edistystä tapahtui”, sanoo Postialan unionin puheenjohtaja Heidi Nieminen. Hän ei lähde ennakoimaan, alkavatko lakot torstaina.

”Olen puheenjohtaja, en ennustaja.”

Palvelualojen työnantajajärjestön Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto ennakoi jo neuvottelutauolla, että sunnuntaina ei ratkaisua edes löydy.

”Pidän erittäin epätodennäköisenä, että ratkaisu vielä syntyisi. Näyttää siltä, että jatkopäiviä tarvitaan. Näkemyserot asioista ovat yhä olemasssa. Missä määrin ja millä aikautalulla niiden yhteensovittaminen onnistuu, nähdään lähipäivinä.”

”Palkkausjärjestelmästä ja työaika-asioista on keskusteltu rakentavassa hengessä, mutta ratkaisua ei ole päästy sorvaamaan”, Aarto sanoo.

Jos sopua ei synny, työntekijät ovat uhanneet laajoilla lakoilla.

”Ei mennä asioiden edellä. Kyllä tässä kaikkemme teemme, että lakot vältetään”, Aarto sanoo.

Suurimmat kiistat Postin työntekijöiden ja työnantajan välillä koskevat ulkopuolisen työvoiman käyttöä, palkkausta, työaikoja ja muutosturvaa.

Jos työehtosopimusneuvotteluissa ei saavuteta tulosta, Postia uhkaa ensi viikolla laaja työtaisteluiden sarja. Ensimmäiset pistelakot alkaisivat torstaina. Lakon ensi vaiheessa sanomalehtien varhaisjakelu katkeaisi pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat