Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postikiistan sovittelu jatkuu tällä viikolla

Kotimaa
 
Fakta

Lakko häiritsisi HS:n jakelua

 Jos lakko toteutuu 20.-21.11., Helsingin Sanomien painettu lehti jäisi aamuisin jakamatta pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

 Lakon alettua selviää, kuinka suuri osa arkilehdistä saadaan jakoon myöhemmin päivän aikana. Uudenmaan ulkopuolella lehdet jaetaan, mutta työtaistelu aiheuttaa sielläkin häiriöitä.

 Digi- ja näköislehdet ovat luettavissa läpi lakon.

 Varhaisjakelun mahdolliset häiriöt jatkuisivat seuraavalla viikolla, sillä Pau on antanut lehdenjakelua koskevan lakkovaroituksen myös 23.–25. marraskuuta.

Postin työkiistaan ei löytynyt sunnuntai-iltana sopua. Kiistaa yritettiin ratkoa sunnuntai-iltapäivästä alkaen valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla.

Helle kertoi kello yhdeksän jälkeen Twitterissä, että keskusteluissa edettiin, mutta ratkaisua ei löytynyt. Neuvottelut lopetettiin ja niitä jatketaan maanantaina aamupäivällä.

”Isot asiat ovat vielä auki, vaikka jotain edistystä tapahtui”, sanoi Posti ja logistiikka-alan unionin Paun puheenjohtaja Heidi Nieminen. Hän ei halunnut ennakoida, alkavatko lakot torstaina.

”Olen puheenjohtaja, en ennustaja.”

Palvelualojen työnantajajärjestön Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto kertoi, että näkemyserot asioista ovat yhä olemassa.

”Missä määrin ja millä aikataululla niiden yhteensovittaminen onnistuu, nähdään lähipäivinä. Palkkausjärjestelmästä ja työaika-asioista on keskusteltu rakentavassa hengessä, mutta ratkaisua ei ole päästy sorvaamaan”, Aarto sanoi.

Suurimmat kiistat Postin työntekijöiden ja työnantajan välillä koskevat ulkopuolisen työvoiman käyttöä, palkkausta, työaikoja ja muutosturvaa.

Postin työehtosopimus umpeutui 31. lokakuuta, jonka jälkeen osapuolet ovat turhaan yrittäneet saada aikaiseksi uutta sopimusta.

Työnantajan mukaan työntekijät eivät suostu myöntämään, että Postissa ei voi enää pitää monopoliajan työehtoja.

Palkansaajien mielestä heikennysesitykset ovat kohtuuttomia.

Jos työehtosopimusneuvotteluissa ei saavuteta tulosta, Postia uhkaa laaja työtaisteluiden sarja.

Pau on ilmoittanut jo useista työtaisteluista. Postin työntekijät ovat myös ylityökiellossa, mikä hankaloittaa etenkin päiväjakelua.

Ensimmäiset pistelakot alkaisivat torstaina. Lakon ensi vaiheessa sanomalehtien varhaisjakelu katkeaisi pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Pau on ilmoittanut, että ensimmäiseksi lakkoon menevät Helsingin postinjakelu, pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan sanomalehtien jakelu, Helsingin postikeskus ja Vantaan logistiikkakeskus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat