Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoiden määrä vähentynyt viime päivinä – poliisin mukaan Ruotsin rajavalvonta voi vaikuttaa Suomeen

Kotimaa
 

Poliisi arvioi, että Ruotsin tehostunut rajavalvonta voi vähentää turvapaikanhakijoiden määrää Suomessa.

Tänään maanantaina Tornioon odotetaan saapuvan noin 40 turvapaikanhakijaa, mikä on selvästi viime päiviä vähemmän. Uusien hakijoiden määrä on vähentynyt aiempinakin päivinä.

Ruotsi aloitti väliaikaiset rajatarkastukset turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi viime torstaina.

Poliisi kuitenkin huomauttaa, että maanantaisin on usein tullut Suomeen muita viikonpäiviä vähemmän turvapaikanhakijoita.

Tornion järjestelykeskukseen saapui sunnuntaina 90, lauantaina 160 ja perjantaina 230 turvapaikanhakijaa. Viikonloppuna saapuneista turvapaikanhakijoista hieman yli puolet oli poliisin mukaan afganistanilaisia ja kolmannes Irakista saapuneita.

Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikön Elina Katajamäki kertoo, että viikonlopun hakijamäärät ovat hieman pienempiä kuin aiempina päivinä viime viikolla mutta silti tavanomaisia aikaisempiin viikkoihin verrattuna.

Poliisin mukaan näin lyhyen aikavälin perusteella ei voi vielä tehdä johtopäätöksiä Ruotsin rajavalvonnan vaikutuksista turvapaikanhakijoiden määrään Suomessa.

”Johtopäätöksiä voi tehdä paremmin tulevan viikon tai tulevien viikkojen hakijamäärien perusteella. Pelkästään tämän päivän hakijamäärästä ei voi vielä päätellä mitään, sillä esimerkiksi myös viime viikon maanantai oli hiljainen päivä”, Katajamäki sanoo.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) arvioi viime keskiviikkona, että Ruotsin päätös ottaa rajatarkastukset käyttöön on Suomelle ”hyvä ja odotettu uutinen”.

”Uskomme siihen, että Ruotsin päätös tulee vähentämään Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrää”, Orpo kertoi.

Hän ei uskaltanut arvioida vähennyksen suuruutta tarkasti, mutta uskoi, että vähennyksen määrä voi olla ”huomattava”.

Orpon mukaan Ruotsin päätöksen vaikutus tulee olemaan kaksijakoinen.

Rajatarkastukset voivat itsessään vähentää Ruotsiin tulevien turvapaikanhakijoiden määrää. Toisekseen päätös poistaa pakolaisilta mahdollisuuden hakea turvapaikkaa vasta Suomessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat