Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkkovalvonnan kohdentaminen on yksi tiedustelulakien ydinkysymyksistä

Kotimaa
 

Tiedustelulakeja laativat työryhmät pohtivat parhaillaan, miten verkkovalvonta hoidetaan teknisesti, miten tietoja tallennetaan, käytetään ja miten tiedon käyttöä valvotaan.

Verkkovalvonnassa on eri vaiheita. Ensimmäisessä vaiheessa tarvitaan pääsy Suomen rajat ylittäviin tietoliikennekaapeleihin ja niissä kulkevaan dataan. Seuraavaksi datasta seulotaan erilaisten algoritmien avulla esiin esimerkiksi tunnistettavia henkilötietoja.

Yksi keskeinen kysymys on se, miten verkkovalvonta kohdennetaan niin, ettei se ole EU-tuomioistuimen mukaan laitonta massavalvontaa: mikä on se peruste, jolla verkkovalvonnan saa käynnistää? Se, miten laveaa tai rajattua kohdentamisen täytyy olla, on vielä auki. Kohdentamisvaade voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että viranomaiset hakevat valvontaelimeltä luvan tarkkailla tietyn ip-osoitteen tai henkilön viestiliikennettä tai tiettyyn kohteeseen lähetettyä dataa.

Kun datan keruuseen on lupa, se analysoidaan manuaalisesti. Tarkoituksena on tällöin selvittää esimerkiksi tiettyjen henkilöiden kontaktiverkosto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat