Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aamun Helsingin Sanomat voi lukea verkosta postilakonkin aikana – työtaistelu saattaa vaikuttaa varhaisjakeluun perjantaista lähtien

Kotimaa
 
Postilakko uhkaa - katso riidan taustat noin minuutissa
Postilakko uhkaa - katso riidan taustat noin minuutissa
HSTV avaa, miksi postinjakelu on lakkouhan alla. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus: HSTV arkisto, musiikki: Kevin Macleod - "Interloper" (Incompetech.com).
Fakta

Lakon aikana tarjolla ilmainen näytetilaus

 Postialan työtaistelu keskeyttänee sanomalehtien varhaisjakelun pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla perjantaina 20.11., lauantaina 21.11. sekä maanantaista keskiviikkoon 23.–25.11.

 Lakon aikana painettu HS tehdään joka päivä ja jaetaan tilaajille lakkoalueen ulkopuolella.

 HS on päivittäin luettavissa digi- ja näköislehtenä verkkosivuilla, tableteista ja älypuhelimista.

 Lakon aikana on kaikkien tilattavissa kahden viikon ilmainen näytetilaus. Palveluun voi kirjautua osoitteessa HS.fi/lue.

Postin lakko koettelee viikon lopulla aamurutiineja monessa kodissa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Jos työnseisaus toteutuu, jää Helsingin Sanomien varhaisjakelu hoitamatta.

Toimitus tekee työnsä joka päivä. Painettua lehteä vastaava digi- tai näköislehti on siten luettavissa tietokoneella, tabletista tai älypuhelimesta.

Painettu lehti pyritään jakamaan pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan ulkopuolella. Työtaistelu saattaa kuitenkin aiheuttaa perusjakeluun häiriöitä muuallakin Suomessa. Tämä koskee niitä tilaajia, jotka saavat lehtensä päiväpostin mukana.

Työtaistelu ulottuu HS:n varhaisjakeluun perjantaista alkaen. Jakajat eivät liiku perjantai- ja lauantaiaamuina. Sunnuntaina lehti toimitetaan tilaajille normaalisti. Työnseisaus keskeyttää jakelun taas ensi viikon maanantaiksi, tiistaiksi ja keskiviikoksi.

”Teemme parhaamme, jotta tilaaja- ja ilmoittaja-asiakkaillemme aiheutuisi Postin kiistasta mahdollisimman vähän harmia”, sanoo HS:n liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Lakon takia HS varautuu myös jakamaan maksuttomia näytenumeroita pääkaupunkiseudulla. Paikalla ollaan vähintään muutamissa keskeisissä joukkoliikenteen solmukohdissa.

HS on selvittänyt myös korvaavia jakeluvaihtoehtoja, mutta tehtävä osoittautui vaikeaksi. ”Päiväjakeluun lehtiä emme saa siirrettyä. Muut tutkitut ratkaisut ovat näillä lehtimäärillä valitettavasti mahdottomia.”

HS ilmestyy kuluvalla viikolla poikkeusrakenteella. Suurimmat muutokset ovat Torstai-osan julkaisu jo keskiviikkona. Torstaina puolestaan jaetaan tilaajille Nyt-liite ja viikon tv-ohjelmatiedot sekä Lauantai-osa.

Tilaajien kannattaa aktivoida digitunnuksensa jo ennen lakon alkua, mikäli ne eivät ole ennestään säännöllisessä käytössä. Tunnuksista on myöhemminkin hyötyä, esimerkiksi kun kääntää lehteä lomaosoitteeseen. Jos asiakkaalla ei ole vielä digitilausta, suositellaan ilmaista tutustumisjaksoa. Palveluun voi kirjautua osoitteesta HS.fi/lue.

”Huolehdimme myös siitä, että päivän lehteen pääsee lakon aikana vaivattomasti suoraan HS.fin etusivulta”, kertoo kehityspäällikkö Esa Mäkinen.

HS.fissä on tarjolla lehden ohella tuoreita uutisia. Lakon aikana sisällön tarjoilua pyritään kehittämään eritoten lehden lukijoiden tarpeisiin.

Postin lakossa on kyse ulkopuolisista olosuhteista johtuvasta esteestä, joten tilausehtojen mukaisesti HS ei hyvitä jakamatta jääviä lehtiä. HS kertoo lukijoilleen tilanteesta, jotta asiakaspalvelu ei ruuhkautuisi jakeluhäiriöiden takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat