Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensi viikolla sataa räntää tai lunta jopa Etelä-Suomessa

Kotimaa
 
HS-sää 16.11.15
HS-sää 16.11.15

Etelä-Suomen sää kylmenee viikonloppua kohti. Helsingin Sanomien meteorologi Jesse Heikkilä kertoo, että Etelä-Suomen mahdolliset lumisateet riippuvat nyt useista matalapaineen alueista.

"Yksi ennustemalli lupaa aika reippaita lumisateita Etelä-Suomeen ensi viikon tiistaille. On kuitenkin huomioitava, että jos matalapaine vaihtaa reittiä vain pari sataa kilometriä, reittimuutos sekoittaa koko pakan, eivätkä sateet toteudu niin kuin malli ennustaa", Heikkilä muistuttaa.

Pohjoismaiden vaikutusalueelle on tulossa lounaan suunnasta useita matalapaineita. Suomeen liikkuvat alueet tuovat tänne joka tapauksessa kylmempää ilmaa.

"Luulen, että Etelä-Suomeen saadaan lunta, mutta sadealueet ovat hajanaisia", Heikkilä toteaa.

Helsinkiin voi olla turha toivoa kunnon lumisateita. Merivesi on vuodenaikaan nähden niin lämmintä, että lumi sataa maahan räntänä. Kauempana rannikosta lumisade päässee maahan kiinteämmässä muodossa.

Viikonlopun mahdolliset pakkasilmat riippuvat pilvien määrästä.

"Lauantaina ja sunnuntaina sää on selvästi alkuviikkoa viileämpi. Päivälämpötila pysyy nollassa Helsingissä ja Tampereella ja ehkä Turussa. Pohjoisessa on tietenkin kylmempää", Heikkilä sanoo.

Ensi viikon lumisateet sulavat todennäköisesti nopeasti pois.

"Lumen jääminen maahan on vielä kaukainen ajatus", Heikkilä toteaa.

Hän kertoo, että meriveden lämpötilaa lukuun ottamatta marraskuun sää ei ole poikennut pitemmän aikavälin keskiarvoista.

Heikkilä muistuttaa, että Etelä-Suomen ajokelit heikkenevät lämpötilan laskiessa. Tienpinnat ovat paikoitellen hyvinkin liukkaita, sillä paikallisia sateita saadaan koko viikon. Sen lisäksi lämpötila sahaa nollan molemmin puolin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat