Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

14-vuotiasta epäillään Viljakkalan koulun kymmenistä uhkausviesteistä

Kotimaa
 

Viljakkalan koulun ja Ylöjärven koulutoimen puolen vuoden piina on päättynyt, sillä Sisä-Suomen poliisi ilmoitti tiistaina ottaneensa kiinni 14-vuotiaan pojan epäiltynä väkivaltaisten uhkausviestin lähettämisestä.

Sisä-Suomen poliisin, koulun ja keskusrikospoliisin kyberkeskuksen yhteistyössä epäillyksi uhkailijaksi paljastui Viljakkalan koulun 8. luokan oppilas. Hänen tietokoneeltaan ja matkapuhelimestaan löytyi poliisitiedotteen mukaan vahvaa näyttöä syyllistymisestä uhkailuun.

Tämän vuoden helmikuun ja lokakuun välisenä aikana koulun henkilökunta sai yhteensä 54 viestiä, joissa poliisin mukaan uhattiin muun muassa pommien räjäyttämisellä tai sillä, että koululle tultaisiin erilaisilla aseilla varustautuneena.

Tutkinnanjohtaja Pasi Niemisen mukaan viestejä on lähetetty 10 - 20 ihmisille.

Useissa viesteissä vaadittiin koulun evakuoimista, jotta väkivallan teot voitaisiin estää. Kaikki viestit lähetettiin internetin anonyymisovelluksia hyväksi käyttäen siten, että viestien lähettäjää ei voitu saada selville teknisesti seuraamalla.

”Virkauralla ei ole tullut vastaan tällaista tapausta, missä anonyymiverkkoa käyttäen olisi näin pitkään kohdistunut samaan kouluun toistuvaa ja jatkuvaa uhkaamista. Yksittäisiä uhkausviestejä tulee tutkittavaksi silloin tällöin”, Nieminen sanoo.

Kuulusteluissa poika on kiistänyt lähettäneensä viestejä. Hän on Niemisen mukaan ollut haluton selvittämään asiaa.

”Hän kiistää asian. Ja kun omasta mielestä ei ole mitään tehnyt, ei ole motiivia, mitä kertoa.”

Parin tuhannen asukkaan Viljakkala kuuluu Ylöjärven kaupunkiin. Pitkään jatkuneet uhkaukset ovat aiheuttaneet suurta huolta.

Viljakkalan koulu oli maaliskuun alussa suljettuna kaksi päivää, ja koulussa pidettiin uhkausviesteistä tiedotustilaisuus.

”Osa ihmisistä on nähnyt tilanteen niin, että nää on nyt näitä. He ovat aavistelleet, että kyseessä on pila kuten poliisikin tätä aikanaan luonnehti. Osa ihmisistä on ottanut tämän hyvin vakavasti. On ollut paljon sairaslomia, poissaoloja koulusta ja pahoinvointia kaikin tavoin”, Nieminen summaa.

Tutkinnassa ei ole tullut esiin viitteitä, joiden mukaan poika olisi valmistautunut väkivaltaisen teon tekemiseen tai että hänellä olisi ollut tekijäkumppaneita. Poliisi on luovuttanut epäillyn sosiaaliviranomaisten huostaan.

”On hyvä mieltää, että 14-vuotias on lapsi eli hän ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Sen sijaan vahingonkorvausvastuu koskee myös alaikäisiä”, Nieminen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat