Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion alainen tuhosi muistikirjansa tutkinnan alettua

Kotimaa
 

Virkarikoksista syytetyn Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion alainen kertoi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa tuhonneensa muistikirjansa ensimmäisten kuulustelujen jälkeen. Muistikirja sisälsi miehen mukaan muun muassa seurantaraportteja ja tietolähteiden antamaa tietoa.

”Jälkikäteen ajatellen muistikirja olisi auttanut minuakin muistamaan tapahtumia. Toimin hätiköidysti”, rikosylikonstaapeli sanoi. Kirjan hävittämisellä ei hänen mukaansa ollut tarkoitus salailla asioita.

Muistikirja ei miehen mukaan sisältänyt tietoja Pasilan miehen kännyköistä, joiden ympärille koko oikeudenkäynti kietoutuu.

Syyttäjien mielestä Pasilan miehen kännykät olivat Aarniolla ja hän johti niiden avulla hasistynnyreitä salakuljettanutta liigaa. Aarnio ja hänen alaisensa puolestaan sanovat, että kännykät olivat huumepoliisien operaatiopuhelimia.

Istunnossa nousi esille eräs tietty päivä marraskuussa 2011, jolloin kaksi Pasilan miehen kännykkää paikantui Hartwall-areenalle Helsinkiin. Aarnio oli silloin hallissa seuraamassa Jokereiden ja TPS:n välistä jääkiekko-ottelua pääkaupunkiseudun turvallisuusyhteistyöryhmän kanssa.

Nyt ylikonstaapeli kuitenkin sanoi, että puhelimet olivatkin todennäköisesti hänellä. Hän ei itse ollut seuraamassa ottelua, mutta hän kertoi, että hänellä oli juuri samaan aikaan tapaaminen Länsi-Pasilassa.

Mies ei suostunut kertomaan, kenen kanssa tapaaminen oli.

Syyttäjä Mikko Männikkö tiedusteli, paljastaako mies asian suljetuin ovin, ilman yleisöä.

”En. Täällä on jo ihan riittävästi vastaajia”, mies vastasi.

”Eli me emme voi mistään tarkistaa tapaamista?”

”Ei, valitettavasti.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat