Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hesari tarjolla myös Postin lakkopäivinä

Kotimaa
 
Fakta

Digilehti ilmestyy, printtiä jaetaan aamuliikenteessä

Postialan työtaistelu keskeyttää sanomalehtien varhaisjakelun pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla perjantaina 20.11., lauantaina 21.11. sekä ensi viikolla maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona 23.-25.11. Lakko koskee myös HS:n jakelua.

Ilmestyykö lehti?

Lakon aikana painettu HS tehdään joka päivä. Sitä jaetaan pääkaupunkiseudulla maksutta sekä irtonumeromyyntiin. Lehti ilmestyy Uudenmaan seudun ulkopuolella pääosin normaalisti.

Osa torstain ja perjantain sisällöistä ilmestyi jo aiempina päivinä. Torstain lehti toimitettiin myös kaikille HS:n viikonvaihdetilaajille.

Painettua lehteä vastaavat digi- ja näköislehdet ilmestyvät joka päivä.

Missä ja milloin?

HS jakaa yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa lehtiä arkisin seuraavissa liikennepaikoissa: Elielinaukio, Narinkkatori, Ruoholahti,Vaasanaukio, Herttoniemi, Malmi, Heikintori, Leppävaara (alikulkutunneli), Tikkurila ja Myyrmäki (Punamultapolun paikoitusalue). Lauantaina Itä-Helsingin jakelupiste on Herttoniemen sijaan Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla.

Lehtiä on jaossa arkisin kello 7-9 ja lauantaina kello 9-11.

Kussakin jakelupisteessä on lehtiä rajallisesti, eikä HS voi taata niiden saatavuutta.

Miten verkosta?

HS on päivittäin luettavissa digi- ja näköislehtenä verkkosivuilta, tableteista ja älypuhelimista.

Lakon aikana lehteen voi tutustua verkossa ilmaiseksi. Kahden viikon näytetilauksen saa kirjautumalla palveluun osoitteessa HS.fi/lue

Saanko hyvitystä?

Jos tilaaja ei kaikista erikoisjakeluista ja digitaalisista vaihtoehdoista huolimatta pääse lukemaan Helsingin Sanomia, kannattaa lakon päätyttyä olla yhteydessä asiakaspalveluun. Pyydämme kärsivällisyyttä mahdollisten hyvityspyyntöjen käsittelyssä asiakaspalvelun ruuhkautumisen takia.

Lakon aikana hyvitystarvetta on ennenaikaista arvioida. Mahdolliset hyvitykset tehdään tilausjaksoa pidentämällä.

HS antaa ennen lakon päättymistä asiakaspalvelun verkkosivuilla (hs.fi/asiakaspalvelu) tarkemmat ohjeet hyvityspyyntöjen esittämiseksi.

Postin torstaina alkanut työtaistelu ulottuu perjantaista lähtien sanomalehtien varhaisjakeluun. Myös Helsingin Sanomat jää lehden ydinlevikkialueella jakamatta useina päivinä.

HS on varautunut Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun työnseisauksen alkuun jo parin viikon ajan.

”Teemme parhaamme, jotta asiakkaillemme aiheutuisi Postin kiistasta mahdollisimman vähän haittaa”, pahoittelee HS:n liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Postin lehdenjakajat eivät tee töitään pääkaupunkiseudulla perjantai- ja lauantaiaamuina. Helsingissä myös päiväposti tulee perjantaista alkaen lakon piiriin. Sunnuntaina lehdet toimitetaan tilaajille normaalisti. Työnseisaus keskeyttää jakelun taas ensi viikolla maanantaiksi, tiistaiksi ja keskiviikoksi.

HS:n toimitus tekee työnsä joka päivä. Painettua lehteä vastaava digi- ja näköislehti ovat luettavissa tietokoneelta, tabletista tai älypuhelimesta. Painettu lehti jaetaan pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan ulkopuolella pääosin normaalisti.

Lakon takia HS jakaa yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa päivän Hesaria maksutta pääkaupunkiseudulla. Paikalla ollaan joukkoliikenteen solmukohdissa, kuten rautatie- ja metroasemien läheisyydessä.

HS painaa lakonkin aikana pääkaupunkiseudun näytejakeluun, irtonumeromyyntiin ja muualle Suomeen lähes sata tuhatta lehteä. Osa perjantain ja lauantain sisällöistä on julkaistu etukäteen keskiviikon ja torstain lehdissä.

HS:n digitunnukset on syytä aktivoida jo valmiiksi, mikäli ne eivät ole ennestään säännöllisessä käytössä. Niiden myötä saa päivittäin luettavakseen lehden monipuolista sisältöä, josta osa on tarjolla vain digitaalisena, kuten HS.fi:n jatkuvasti päivittyvät uutiset. Jos HS:n asiakkaalla ei ole vielä digitunnuksia, suositellaan tarttumaan ilmaiseen tutustumisjaksoon.

Palveluun voi kirjautua osoitteesta HS.fi/lue.

”Asiakkaamme ovat olleet kiitettävän valppaina jo nyt. Moni on huolehtinut, että digilehden saa varmasti aamupöytäänsä”, sanoo HS:n poikkeusjärjestelyjä koordinoinut tuoteryhmäpäällikkö Maarit Lamminmäki.

Mikäli tilaaja ei korvaavista jakelutoimenpiteistä ja HS:n digitaalisista vaihtoehdoista huolimatta pääse lukemaan lakkopäivien lehtiä, kannattaa lakon päätyttyä olla yhteydessä HS:n asiakaspalveluun. ”Pyydämme kärsivällisyyttä mahdollisten hyvityspyyntöjen käsittelyssä. Asiakaspalvelu on varmasti lakon aiheuttamien jakeluongelmien vuoksi hyvin kuormitettu”, Lamminmäki arvioi.

Lakon aikana saamatta jäävien lehtien hyvitystarvetta on ennenaikaista arvioida. Mahdolliset hyvitykset tehdään tilausjaksoa pidentämällä.

Verkossa tarjolla on aamun lehden ohella HS:n digitaalinen iltapainos sekä jatkuvasti tuoreita uutisia. Päivän lehteen pääsee lakon aikana vaivattomasti suoraan HS:fi:n etusivulta.

Helsingin Sanomat kertoo verkossa päivittäin jakelutilanteesta, jotta asiakaspalvelu ei ruuhkautuisi Postin lakon aiheuttamien häiriöiden takia. HS pahoittelee asiakkaille lakosta mahdollisesti koituvia jakeluhäiriöitä.

Postilakko uhkaa - katso riidan taustat noin minuutissa
Postilakko uhkaa - katso riidan taustat noin minuutissa
HSTV avaa, miksi postinjakelu on lakkouhan alla. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus: HSTV arkisto, musiikki: Kevin Macleod - "Interloper" (Incompetech.com).
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat