Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Postin lakko vaikuttaa: Pysäyttää kirjeet, lehdet ja paketit

Kotimaa
 
Postin lakko jakaa asiakkaitten mielipiteitä
Postin lakko jakaa asiakkaitten mielipiteitä
Helsingin pääpostiin kiirehti runsaasti asiakkaita heti torstaiaamusta lähtien. Asiakkaat halusivat laittaa kirjeet ja paketit matkaan, ennen kuin lakko alkaa. Monia lakko kiukuttaa. Monelta löytyy myös lakkolaisille ymmärrystä. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaus Kalle Koponen, leikkaus Terhi Liimu.

Postin lakko alkoi torstaina kello 16. Ensi vaiheessa lakko koskee Uuttamaata eli muun muassa koko pääkaupunkiseutua. Näin lakko vaikuttaa palveluihin:

Postikonttorit ja muut palvelupisteet: Ovat auki normaalisti ja henkilökunta on töissä.

Artikkeliin liittyvät

Kirjepostin jakelu: Jakajat menevät lakkoon Uudellamaalla eli kirjeiden jakelu loppuu tai hidastuu huomattavasti.

Myös postin lajittelu hidastuu. Käsin lajiteltavan kirjepostin lajittelu voi kestää viikkoja. Muualla maassa kirjeliikenteen pitäisi toimia normaalisti.

Sanomalehdet: Myös sanomalehtien varhaisjakelu loppuu perjantaina Uudellamaalla. Useat lehdet avaavat digilehtensä lakon ajaksi ilmaiseksi luettavaksi.

Paketit: Pääkaupunkiseudulta ja Uudeltamaalta lähtevä ja tänne tuleva pakettiliikenne pysähtyy tai ainakin hidastuu merkittävästi, koska Vantaan ja Liedon logistiikkakeskukset menevät lakkoon.

Tämä koskee myös ulkomaille lähteviä ja sieltä tulevia paketteja. Muualla maassa paketit kulkevat toistaiseksi tavalliseen tapaan.

Pakettiautomaatit tyhjennetään, mutta paketteja ei pystytä lakkoalueella lajittelemaan.

Ateriat, veri, lääkkeet: Posti hoitaa useilla paikkakunnilla vanhusten ateriatoimituksia. Nämä posti lupaa toimittaa perille lakosta huolimatta. Myös veripalvelun verilähetysten ja lääkelähetysten perille toimittamisesta on sovittu.

Miten tästä eteenpäin? Jos osapuolet eivät pääse sopuun, lakko laajenee ensi viikon puolivälistä alkaen maakuntiin. Lakko koskisi seuraavaksi muun muassa Tamperetta, Jyväskylää ja Kuopiota. Viimeiseksi lakko laajenisi myös Lappiin.

Kun lakko aikanaan päättyy: Kirjeiden ja pakettien kulussa voi olla häiriöitä useita viikkoja, kun lakon aikana syntynyttä ruuhkaa puretaan. Posti kuitenkin lupaa, että jouluksi paketit saadaan perille, jos lakko ei merkittävästi pitkity tai laajene.

Kysymyksiin vastasi Postin ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat