Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnair on saanut joitain peruutus­pyyntöjä Pariisin iskujen jälkeen

Kotimaa
 

Pariisin terrori-iskut ovat aiheuttaneet välillisesti lentojen perumisia.

Finnair sai Pariisin iskujen takia yksittäisiä peruutuksia. Pitkän aikavälin vaikutusta on vaikea arvioida, sanoo kansainvälisen myynnin johtaja Mikko Turtiainen.

”Annoimme myös matkustajille mahdollisuuden siirtää lentojaan pois kyseiseltä viikonlopulta”, hän kertoo.

”Turvallisuustilanteen muutokset voivat vaikuttaa ihmisten matkustushalukkuuteen, mutta tässä vaiheessa on liian aikaista arvioida iskujen vaikutusta myyntiin pidemmällä aikavälillä.”

Hän huomauttaa, että lentoja joudutaan toisinaan perumaan monista eri syistä.

”Yksittäisten lentojen peruutukset säästä tai muista tekijöistä johtuvista syistä sinänsä ovat lentoliikenteessä arkipäivää.”

Terroriuhat saattavat vaikuttaa lyhyellä aikavälillä, kun jotkut matkustajat päättävät olla lentämättä, kertoo viestintäjohtaja Mikko Saariaho Finaviasta.

Suurta taloudellista vaikutusta uhalla ei ole, ellei ”maailma mene ihan toiseen asentoon”.

2000-luvulla aiemmat terroriuhat ovat lähinnä vaimentaneet lentoalan kasvua.

”Lentoliikenne kasvaa globaalisti viisi prosenttia vuodessa, ja välillä on huonompia ja parempia vuosia. Tällaiset isot ulkoiset sokit voivat vaikuttaa seuraavaan vuoteen. Esimerkiksi vuoden 2001 WTC-iskut leikkasivat kasvun seuraavalta vuodelta, mutta sitten palattiin tuplavauhtiseen kasvuun.”

Lentoliikennettä ovat häirinneet marraskuussa useat terrorismiin liittyvät uhat tai iskut.

Kaksi Air Francen Yhdysvaltain ja Pariisin välistä lentoa joutui kääntymään toisille kentille pommiuhkan vuoksi keskiviikon vastaisena yönä, kertoi uutistoimisto Reuters keskiviikkona. Los Angelesista lähtenyt kone laskeutui Salt Lake Cityn kentälle ja Washingtonista lähtenyt kone Kanadan Halifaxiin.

Keskiviikkona myös Kastrupin kenttä Kööpenhaminassa evakuoitiin pommiuhan takia, Reuters kertoi. Syyksi paljastui kahden miehen vitsailu pommista.

Myös Siinain yllä räjähtänyt venäläiskone on aiheuttanut paineita lentoliikenteelle. Kone oli matkalla Egyptin Sharm el-Sheikhistä Pietariin. Kaikki 224 matkustajaa kuolivat. Isis ilmoitti keskiviikkona propagandalehdessään Dabiqissa pudottaneensa koneen. Jihadistijärjestö julkaisi kuvan, jossa virvoitusjuomatölkkiin oli liitetty räjähteitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat