Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentoyhtiö Air Francella enemmän peruutuksia kuin varauksia

Kotimaa
 
HS–Reuters
CHRISTIAN HARTMANN
Lentoyhtiö Air Francen matkustajat ovat peruttaneet lentojaan.
Lentoyhtiö Air Francen matkustajat ovat peruttaneet lentojaan. Kuva: CHRISTIAN HARTMANN

Ranskalaisen lentoyhtiö Air Francen lentovaraukset ovat yhtiön mukaan vähentyneet tällä viikolla.

Air France–KLM-konsernin toimitusjohtaja Alexandre de Juniac arvioi uutiskanava CNBC:n haastattelussa torstaina, että lentomatkojen peruutuksia on ollut enemmän kuin uusia varauksia.

Uusiakin varauksia on tehty, joten de Juniacin mukaan on vaikea ennustaa, kuinka pitkäaikaisesta vaikutuksesta on kyse.

Vaikeuksia ovat lisänneet myös pommiuhkaukset. Kaksi yhtiön konetta jouduttiin käännyttämään kesken lentonsa Yhdysvalloista Pariisiin keskiviikon vastaisena yönä. Pommiuhkaukset todettiin aiheettomiksi, mutta 700 matkustajan lennot keskeytyivät.

Air France julkaisee marraskuun lentotilastonsa joulukuun ensimmäisellä viikolla.

Air France–KLM:n ja ranskalaisen majoitusyhtiö Accorin osakkeet putosivat maanantaina, mutta torstaihin mennessä niiden kurssinousu oli kattanut puolet menetyksistä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Viime perjantaisten terrori-iskujen jäljiltä Pariisin matkailuyrittäjät ovat joutuneet vaikeuksiin. Etenkin liikematkailijat ovat kyselleet matkatoimistoilta kaupungin turvallisuudesta.

Torstaina monet keskustan ravintolat ja lounaspaikat kuitenkin vilisivät jälleen ihmisiä.

Air Francen lisäksi muutkin lentoyhtiöt ovat todistaneet lentoperuutuksia, mutta ne ovat haluttomia kertomaan, kuinka suurista määristä on kyse ja kuinka pitkäaikaisia vaikutukset voivat olla.

Muiden muassa lentoyhtiö Air Berlin kertoi, että sen lentovarauksissa on ollut pudotusta viime perjantain tapahtumien jälkeen.

Norwegian Airin viestintäjohtaja Charlotte Holmbergh Jacobsson sanoo, ettei yhtiöllä ole tarkkaa tietoa Pariisin iskujen vaikutuksista. Hän myöntää, että joitakin peruutuksia oli tullut viime viikonvaihteen aikana. Norwegianin lentovaraukset ovat kuitenkin Holmbergh Jacobsson jälleen palanneet normaalille tasolle.

Lentoyhtiö SAS kertoo, etteivät Pariisin tapahtumat näy sen varauksissa. Halpalentoyhtiö Ryanairin mukaan sen tämän vuoden varaukset ovat jopa lisääntyneet.

Levottomuutta on kuitenkin näkyvissä. Saksalaisen vakuutusyhtiö Allianzin Yhdysvalloissa toimiva tytäryhtiö on ottanut vastaan 225 puhelua kansalaisilta, jotka ovat matkustamassa Pariisiin. Puheluissa on kyselty lentojen peruutuksista ja jätetty korvaushakemuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat