Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lunta luvassa jopa Etelä-Suomeen viikonloppuna – Keski-Suomeen vähintään kymmenen senttiä

Kotimaa
 
Kelin huononeminen talvella voi johtua monesta syystä
Kelin huononeminen talvella voi johtua monesta syystä
Yleisimpiä kelin huonontajia Suomessa ovat lumisateet ja lumipyryt, teiden kuuraantuminen, märkien tienpintojen jäätyminen, musta jää ja jäätävät sateet.

Luvassa on viikonloppu, joka saattaa olla Etelä-Suomea myöten hyvinkin talvinen. Keski-Suomessa tulee lunta todennäköisesti useita senttejä ja on pieni mahdollisuus, että lunta, tai ainakin räntää, satelee etelärannikolla asti.

”Ensi yötä kohti viilenee ja huomenna aamulla olisi etelärannikollakin hieman pakkasta tai nollan tuntumassa”, sanoo päivystävä meteorologi Antti Kokko Ilmatieteen laitokselta.

Paljon on silti vielä kysymyksiä siinä, miten ennusteet toteutuvat.

”Se on siinä ja siinä, tuleeko se lumena vai märkänä räntänä jopa etelärannikolla asti.”

Maan keskiosaan sen sijaan saattaa kertyä lauantaina aikana lunta oikein kunnolla, vähintään kymmenisen senttiä, mutta paikoin jopa viisitoista, kaksikymmentä senttiä. Se tarkoittaa myös huonoa tai erittäin huonoa ajokeliä viikonloppuun.

Erittäin huonoksi muuttunut ajokeli hankaloitti liikennettä jo perjantaina ainakin Pirkanmaalla, jonne oli iltaan mennessä kertynyt jopa 15 senttimetriä lunta. Illalla sade voimistui yhä.

Ilmatieteen laitos ennusti, että sateet siirtyvät kohti länttä ja runsastuvat Pohjanmaalla, jossa liikennettä haittaa lisäksi voimakas tuuli.

Myös Keski-Suomeen saattaa kertyä lauantain aikana lunta vähintään kymmenen, paikoin jopa kaksikymmentä senttimetriä. Se tarkoittaa huonoa tai erittäin huonoa ajokeliä.

Pääkaupunkiseudulla keli pysyy viikonlopun juuri ja juuri pakkasen puolella, Pirkanmaalla ja maan keskiosissa pakkasta on lauantaista alkaen selvästi. Sen sijaan alkuviikon jälkeen on luvassa taas lauhtuvampaa säätä. Sateet tulevat vetenä. Kokon mukaan on vaikea sanoa, jääkö viikonloppuna satava lumi maahan.

”Sitten taas ensi viikon viikonloppuun näyttäisi kylmenevän”, hän sanoo.

Autoilun kannalta luvassa on hankala viikonloppu.

”Lunta tulee lauantain vuorokauden aikana maan keskivaiheilla varsin paljon ja se tekee ajokelit erittäin huonoksi näillä näkymin ainakin Pohjanmaan maakunnassa ja maan keskiosissa.”

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Viime vuonmna Espoossa satoi lunta marraskuun alussa.
Viime vuonmna Espoossa satoi lunta marraskuun alussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat