Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IS: Kouvolassa polttopulloiskun pakolaisten majoituskeskukselle tehneelle vuosi vankeutta

Kotimaa
 

Kouvolan vastaanottokeskukseen polttopulloiskun syyskuussa tehnyt mies tuomittiin käräjäoikeudessa tuhotyön yrityksestä vuoden ehdottomaan vankeuteen, uutisoi Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien mukaan syyttäjä vaati 50-vuotiaalle miehelle vähintään kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta, koska teolla oli rasistinen motiivi.

Mies on myöntänyt heittäneensä palavaa nestettä sisältäneen pullon hätämajoituksen ovelle syyskuussa. SPR:n ylläpitämässä pakolaisten majoituskeskuksessa oli tekohetkellä majoittuneena 114 ihmistä.

Syyttäjän mukaan tuhotyö olisi toteutuessaan aiheuttanut yleistä hengen ja terveyden vaaraa ja erittäin huomattavan taloudellisen vaaran. Vartijat sekä keskuksen asukkaat saivat palon kuitenkin sammutettua. Miehen kotoa löytyi toinenkin polttopullo käyttövalmiina.

SPR:n hätämajoituksen vt. johtaja Satu Kurri sanoi aiemmin Helsingin Sanomille, että tilanne oli keskuksen asukkaille todella pelottava, eivätkä monet uskaltaneet iskun jälkeen jäädä keskukseen tai mennä nukkumaan. Kurri piti tekoa vakavana muun muassa siksi, että keskuksessa asuu myös lapsia ja raskaana olevia naisia.

Syytetty on Ilta-Sanomien mukaan myöntänyt vaaran aiheuttamisen, mutta kiistää yrittäneensä vahingoittaa ketään tai sytyttää rakennusta tuleen. Miehen mukaan sytyttävää nestettä oli vain desilitran verran.

Asianajajan mukaan mies halusi saada äänensä kuuluviin ja protestoida teolla Suomen pakolaispolitiikkaa vastaan. Asianajajan mukaan mies on sairas, eikä mielestään saa yhteiskunnalta tarvitsemaansa apua, koska se menee pakolaisille.

Syytetty piti myös oikeudessa pakolaispoliittisen puheenvuoron. Ilta-Sanomien mukaan mies kertoi oikeudessa saaneensa pakolaispolitiikkaa koskevat tietonsa yhteisöpalvelu Facebookista.

Polttopulloisku tehtiin syyskuun lopulla. Teosta syytetty mies on aiemmin tuomittu muun muassa sosiaalityöntekijöiden uhkailemisesta. Vuonna 2011 hän jätti sosiaalityöntekijän puhelinvastaajaan tappouhkauksen. Oikeudessa hän sanoi, ettei muista tapahtunutta, koska oli ollut humalassa.

Vuonna 2010 mies tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kun hän meni sosiaalityöntekijän ovelle palavan paperitukon kanssa ja uhkasi polttaa tämän talon. Tuolloin hänet tuomittiin myös laajennettuun lähestymiskieltoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat