Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alaikäinen poika tuomittiin viharikosmurhasta Vaasassa – tappoi satunnaisen vastaantulijan

Kotimaa
 

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina alaikäisen pojan nuorena henkilönä tehdystä murhasta kahdentoista vuoden vankeuteen. Tekoaikaan 16-vuotias poika löi Vaasan keskustassa lokakuussa 2014 puukolla satunnaisesti vastaantullutta miestä täysin yllättäen kaulaan ja tämä kuoli.

Tuomio oli kovin mahdollinen, mitä murhasta voi alaikäiselle tuomita. Mukana tuomiossa on muitakin pojan tekemiä vähäisempiä rikoksia. Poika oli mielentilatutkimuksen mukaan täydessä ymmärryksessä.

Tapahtumaa edelsi kierre, jossa romanipoika syyllistyi koko ajan koveneviin väkivaltaisiin tekoihin. Hän oli jo pari kuukautta aiemmin uhonnut sosiaalisessa mediassa aikovansa viiltää jonkun kurkun auki ja tappavansa kenet haluaa. Hän myös ilmoitti tuntevansa vihaa ”teitä suomalaisia” kohtaan.

Käräjäoikeus katsoi, ettei ajatus jonkun tappamisesta syntynyt siten äkillisesti. Tekopäivänä hänellä oli puukko taskussaan, kun hän lähti työpaikaltaan ja etsiytyi kadulla valtaväestöä edustavan uhrin luokse. Uhrin tapaamisesta lyömiseen kesti vain muutama kymmenen sekuntia. Oikeus ei uskonut pojan väitettä riidasta ja yrityksestä osua puukolla johonkin muualle.

Oikeuden mukaan viestit sosiaalisessa mediassa osoittivat, että pojalla oli vihantunteita valtaväestöä kohtaan, mutta syyt jäivät epäselviksi. Teko oli siten harkittu, suunnitelmallinen ja tehty selvän tavoitteen vuoksi. Oikeus myös piti sitä viharikoksena. Poika vetosi siihen, ettei mitään tällaista vihaa voinut olla, koska hänen äitinsä on suomalainen.

Teon jälkeen hän oli käyttäytynyt sekavasti ja aggressiivisesti ja muun muassa todennut uhrin saaneen ansionsa mukaan. Oikeuden mukaan vakaasta harkinnasta kertoi myös se, ettei poika katunut tekoaan mitenkään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat