Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauri Tarasti selvittää, mitkä aluehallinnon tehtävät siirtyvät itsehallintoalueille

Kotimaa
 
Pertti Nisonen
Lauri Tarasti
Lauri Tarasti Kuva: Pertti Nisonen

Ministeri Lauri Tarasti on saanut tehtäväkseen selvittää hallituksen hiljattaisen sote-ratkaisun pohjalta, mitkä aluehallinnon tehtävät siirtyisivät uusille itsehallintoalueille.

Selvitystehtävään Tarastia pyysi kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk). Tarastin on määrä aloittaa selvitystyö 8. joulukuuta, valtiovarainministeriö kertoo tiedotteessaan.

Hallituksen mukaan itsehallintoalueet aloittavat vuodesta 2019 alkaen ja niiden vastuulle tulee monenlaisia tehtäviä. Itsehallintoalueet saavat huolehdittavakseen pelastustoimen tehtävät, maakuntien liittojen tehtävät, ely-keskusten alueiden- ja elinkeinoelämän kehittämistehtävät ja mahdollisesti myös ympäristöterveydenhuollon tehtävät.

Valtiovarainministeriön mukaan Tarasti selvittää yhdessä ministeriöiden kanssa etenkin alueellisia tehtäviä ja kuntien lakisääteisessä yhteistyössä hoidettuja tehtäviä.

Tehtävien hoitoa ei ole pakko rajata itsehallintoalueittain vaan osan tehtävistään itsehallintoalueet voivat ehkä hoitaa keskinäisenä yhteistyönä tai yhtä itsehallintoaluetta laajemmalla alueella. Selvitystyössä tutkitaan myös, onko mahdollista, että osa aluehallinnon ja alueellisesti hoidetuista tehtävistä siirretäänkin kunnille.

Ensi vuoden alussa hallitus linjaa Tarastin ja ministeriöiden työn pohjalta, mitä tehtäviä itsehallintoalueille siirretään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat